Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Αυστρία: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση κατά της στρατολόγησης τζιχαντιστών

H επιχείρηση άρχισε τις πρώτες πρωινές ώρες

austria

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί στην Αυστρία μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό προσώπων που θεωρούνται ύποπτα για στρατολόγηση υποψήφιων τζιχαντιστών στη Συρία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων APA επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Η επιχείρηση άρχισε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε κατοικίες, τζαμιά και άλλους τόπους προσευχής στη Βιένη αλλά και στο Γκρατς, τη δεύτερη πόλη της χώρας, στο νότο, καθώς και στο Λιντς, στο βορρά. Ένας «κήρυκας του μίσους» από τη Βοσνία φέρεται να είναι ο βασικός ύποπτος σε αυτή την επιχείρηση στην οποία μετέχουν 500 αστυνομικοί.

Η εισαγγελία του Γκρατς συντονίζει τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών, περί τους 150 τζιχαντιστές έχουν προσπαθήσει να φύγουν από την Αυστρία για να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ. Οι μισοί από αυτούς κατάγονται από την Τσετσενία, δημοκρατία του ασταθούς ρωσικού Καυκάσου.

Σχεδόν 60 ανάμεσά τους πιθανόν επέστρεψαν στην Αυστρία και περί τους 30 πιθανόν σκοτώθηκαν στις μάχες. Έρευνες διεξάγονται σε βάρος εκατό προσώπων για συμμετοχή σε τρομοκρατική επιχείρηση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By