Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Ώρα για την Ελλάδα να τερματίσει την αντιπαράθεση

«Θεωρώ ότι μπορούμε να φθάσουμε εγκαίρως σε λύση πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου»

austria_euro600

Την εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξει λύση στο ελληνικό ζήτημα έως το τέλος Φεβρουαρίου «εάν η Ελλάδα το θέλει» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γέργκ Σέλινγκ, σχολιάζοντας ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για τη χώρα μας ώστε να τερματίσει την αντιπαράθεση με τους ευρωπαίους εταίρους της.

«Θεωρώ ότι μπορούμε να φθάσουμε εγκαίρως σε λύση πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου, εάν η Ελλάδα το θέλει», δήλωσε ο κ. Σέλινγκ σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο ORF. «Αν όχι», πρόσθεσε, «τα πράγματα θα εισέλθουν σε «κρίσιμη φάση»».

«Εχουμε και πάλι τώρα μία κατάσταση στην οποία χρήματα αποσύρονται από ελληνικές τράπεζες. Εχουμε μία κατάσταση κατά την οποία ορισμένες δανειακές υποχρεώσεις είναι πιθανόν να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν, και αυτό φυσικά αποτελεί κρίσιμη φάση, διότι η αντίδραση των αγορών θα είναι τεράστια», προειδοποίησε.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών απέκλεισε την προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση ή την Ευρωζώνη, λέγοντας ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών να αποφύγουν τέτοια σενάρια.

«Αλλά…εάν δεν υπάρξει λύση, τότε προφανώς θα πρέπει να καταρτισθεί ένα σχέδιο Β εγκαίρως, αλλά δεν γνωρίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο αυτήν τη στιγμή», κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By