Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αυτά έχουν συμβεί στις συζητήσεις για την «κεντροαριστερά» – Όλες οι εξελίξεις

Έχει γίνει συνάντηση με εκπροσώπους των τριών κομμάτων

Παναγιώτης Φωτεινός
Γράφει ο Παναγιώτης Φωτεινός

Πρόσφατα η Real news δημοσίευσε κάποια ονόματα τα οποία «θα» μετέχουν τις επόμενες ημέρες στο διάλογο για τη συμπόρευση των κομμάτων της κεντροαριστεράς. Τα ονόματα αυτά δεν ισχύουν.

Απλά δεν ισχύουν και για αυτό δε θα τα αναπαράγουμε.

Αυτό που ισχύει είναι πως εκπρόσωποι των τριών κομμάτων  του Πα.Σο.Κ. του Ποταμιού και του Κι.Δη.Σο. έκατσαν σε ένα τραπέζι και συμφώνησαν πως το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι αυτή τη στιγμή να πέσουν λίγο οι τόνοι.

Πιο συγκεκριμένα στη μία και μόνη συνάντηση που έχει γίνει παρευρέθησαν οι κ. Πρωτόπαπας από το Πα.Σο.Κ., Δημήτρης Τσιόδρας από το Ποτάμι και ο εκπρόσωπος τύπου του Κι.Δη.Σο κ Ελαινόπουλος. To κλίμα όπως μάθαμε ήταν καλό και αναζητήθηκαν μάλιστα και κοινοί άξονες για ενδεχόμενη σύγκλιση και κοινή συμπόρευση.

Δεν είπαν όμως ονόματα, καθώς αυτό είναι κάτι που αν συμβεί, θα συμβεί πολύ αργότερα και όπως μας είπαν θα καθοριστεί και σε μεγάλο βαθμό και από τις εξελίξεις.

Στα εσωτερικά τώρα των κομμάτων η Φώφη Γεννηματά έχει να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Βασίλης Λεβέντης, για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, «βασισμένες σε σφραγίδες και χορηγίες». Η πρόεδρος του Πα.Σο.Κ δεν έχει δώσει ακόμα εξηγήσεις για τα όσα της καταμαρτύρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και αυτό ενοχλεί πολλά από τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, που ζητούν-απαιτούν να μάθουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Όσον αφορά τώρα «Το Ποτάμι» εκεί τα πράγματα είναι ακόμα πιο θολά κι αυτό γιατί πολλά από τα στελέχη δείχνουν να αμφισβητούν τη στρατηγική του κόμματος για συμπόρευση με τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς. Τα στελέχη αυτά μάλιστα, φαίνεται πως επιθυμούν μία προγραμματική σύγκλιση απευθείας με τη Νέα Δημοκρατία. Θυμίζουμε πως ο Ιάσωνας Φωτηλάς, βουλευτής του κόμματος έχει τοποθετηθεί στο παρελθόν ανοιχτά υπέρ αυτής της κατεύθυνσης,  ενώ πρόσφατα είχαμε και μία «μεταγραφή» προς αυτή τη κατεύθυνση του υποψήφιου βουλευτή του κόμματος Θεοφάνη Ουγγρίνη.