Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Αυτά είναι τα 5 πιο μεγάλα εργοστάσια στον κόσμο

Η καλή διοίκηση των εργοστασίων είναι επιτακτική ανάγκη για την επιτυχία των εταιρειών.

carΟι εταιρείες μπορούν να «στριμώξουν» ολόκληρες αγορές παράγωντας ένα βιώσιμο προϊόν και αποκτώντας ή κατασκευάζοντας ένα εργοστάσιο που θα επικεντρωθεί σε εξειδικευμένη, μαζική παραγωγή.

Συνήθως, οι εταιρείες με τα μεγαλύτερα εργοστάσια, είναι και από τα πιο ισχυρά ονόματα στον κόσμο. Τα παρακάτω είναι τα 5 μεγαλύτερα εργοστάσια και μάρκες στον κόσμο.

5. Το εργοστάσιο της Boeing στο Everett

Everett

Το Everett στην Ουάσιγκτον φιλοξενεί τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της Boeing στον κόσμο. Το εργοστάσιο Boeing Everett έχει χώρο 398.000 τ.μ.. Καλύπτει 98,3 στρέμματα γης και αυτό είναι το σημείο όπου τα Boeing 747, 767 και 777 κατασκευάζονται. Το νέο Boeing 787 Dreamliner κατασκευάζεται επίσης εδώ.

Η κατασκευή του εργοστασίου ξεκίνησε το 1966 αφότου η Pan American World Airways παρήγγειλε 25 αεροπλάνα 747, αξίας 525 εκατ. δολαρίων. Αυτό το εργοστάσιο διαθέτει επίσης καφετέριες, ένα θέατρο και το κατάστημα της Boeing. Η Boeing επιτρέπει επίσης περιηγήσεις στο εργοστάσιο μέσα στο Κέντρο Πολιτικής Αεροπορίας του Μέλλοντος και στην Boeing Tour.

4. Το εργοστάσιο της Tesla

tesla

Η Tesla Motors του Elon Musk επικεντρώνεται αποκλειστικά στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ηλεκτρικών εξαρτημάτων κινητήρα. Βρίσκεται στο Fremont της Καλιφόρνια και αυτό το εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων είναι 510.000 τ.μ.

Η Tesla δεν είχε χτίσει αυτό το εργοστάσιο από το μηδέν. Αντ “αυτού, αγόρασε ένα εργοστάσιο που στο παρελθόν ανήκε στην General Motors και στην Toyota γνωστό ως New United Motor Manufacturing. Η Tesla φέρεται ότι κατέβαλε 42 εκατομμύρια δολάρια για το χώρο το 2010. Το Tesla Model S, μοντέλο 3, μοντέλο X και το Roadster κατασκευάζονται σε αυτό το εργοστάσιο.

3. Χώρος δημοπρασίας λουλουδιών Aalsmeer

flower

Ο χώρος Aalsmeer Flower στην Ολλανδία είναι το μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο από άποψη χώρου ακίνητης περιουσίας: Καλύπτει ένα γιγαντιαίο χώρο 518.000 τ.μ. και φιλοξενεί τη μεγαλύτερη δημοπρασία λουλουδιών σε όλο τον κόσμο. Το κτίριο είναι 740μ μήκος και 700 μέτρα πλάτος.

Περίπου 25 εκατομμύρια λουλούδια από χώρες όπως την Κένυα, την Κολομβία, την Αιθιοπία και το Εκουαδόρ διαπραγματεύονται εδώ σε καθημερινή βάση. Το κτίριο καλύπτει 243 στρέμματα και είναι αναμφισβήτητα το πιο μυρωδάτο οικοδόμημα στον κόσμο. Τα λουλούδια ελέγχονται αυστηρά ως προς την τελειότητα τους πριν πουληθούν. Οι πωλήσεις αυξάνονται δραματικά κατά τη διάρκεια των διακοπών, την Ημέρα της Μητέρας και την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

2. Εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων Hyundai στην Ουλσάν

hundai

Το εργοστάσιο παραγωγής της Hyundai Motor Company στην Ουλσάν, καταλαμβάνει ένα συνολικό χώρο 5.050.000 τ.μ. Αυτό το κτίριο της Νότιας Κορέας απλώνεται σε πάνω από 1.225 στρέμματα γης. Έχει πέντε ξεχωριστές μονάδες παραγωγής και είναι σε θέση να παράγει ένα αυτοκίνητο κάθε 12 δευτερόλεπτα. Αυτό ισοδυναμεί με το εντυπωσιακό ποσό των 1.53 εκατ. μονάδων ετησίως.

Η τοποθεσία είναι τόσο μεγάλη, ώστε να διαθέτει το δικό του νοσοκομείο, πυροσβεστικές υπηρεσίες, οδικό δίκτυο, καθώς και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων. Το εργοστάσιο της Hyundai Motor Company στην Ουλσάν υπερηφανεύεται επίσης για πάνω από 500.000 δέντρα και μια αποκλειστική προβλήτα με δυνατότητα φιλοξενίας τριών φορτηγών πλοίων 50.000 τόνων τη στιγμή.

1. Εργοστάσιο της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ

volkswagen

Το εργοστάσιο της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας έχει δημιουργήσει πάνω από 40 εκατομμύρια αυτοκίνητα μέσα στα χρόνια. Είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο, καλύπτοντας 6.500.000 τ.μ.. Το επιβλητικό εργοστάσιο είναι τόσο μεγάλο, ώστε οι εργαζόμενοι επιτρέπεται να χρησιμοποιούν ποδήλατα για να κάνουν τον γύρο του. Το πιο συναρπαστικό σε αυτό το εργοστάσιο είναι ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να εργάζονται σε περισσότερα από πέντε διαφορετικά αυτοκίνητα την ίδια στιγμή, χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση ή στην ποιότητα.

Το εργοστάσιο διαθέτει επίσης το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό σύστημα βαφής. Είναι η πρώτη μονάδα βαφής που χρησιμοποιεί οικολογικά υδροχρώματα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By