Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Αυτά είναι τα αυθαίρετα που γλιτώνουν από τη νομοθεσία

Όλα τα αυθαίρετα που κατασκευάστηκαν μετά το 2011 δεν θα νομιμοποιούνται

afthereta_2

Το υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζει νόμο που θα φέρει τα πάνω κάτω στο ζήτημα των αυθαιρέτων, αφού πλέον δεν θα νομιμοποιούνται όσα αυθαίρετα κατασκευάστηκαν μετά τον Ιούλιο του 2011.

Αυθαίρετα στα πιο απίθανα σημεία κοσμοπολίτικων νησιών ξεφύτρωσαν, όπως διαπιστώθηκε από τις εφόδους των επιθεωρητών περιβάλλοντος, λίγους μήνες μετά την εφαρμογή του τελευταίου νόμου για τις νομιμοποιήσεις.

Θα παραμείνουν για πάντα αυθαίρετα και κατεδαφιστέα, αφού και ο νέος νόμος που ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν μετακινεί την κόκκινη γραμμή της 28ης Ιουλίου 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έρχονται και αλλαγές στις μισθώσεις, στις κληρονομιές και τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων, αφού εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος από μηχανικούς.

Πολυνομοσχέδιο που θα καλύπτει τα πάντα καταρτίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου. Αιχμή η πρόληψη, ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή η ταυτότητα κτηρίων.

Ο έλεγχος από μηχανικούς, που τώρα είναι υποχρεωτικός στις αγοραπωλησίες και τις γονικές παροχές, εξετάζεται να επεκταθεί στις μισθώσεις, τις κληρονομιές και τις άδειες λειτουργίας καταστημάτων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By