Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Αυτοί είναι οι «Παπανδρεϊκοί» που διεκδικούν έδρες με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ο Γιώργος Παπανδρέου επέστρεψε και από τότε η Καραμανλική δεξιά ξιφουλκεί εναντίον του και η Τσιπρική αγανακτισμένη κουλτούρα κάνει προσπάθειες να αναγεννηθεί.

Ο Γιώργος Παπανδρέου όμως δεν επέστρεψε μόνος του. Μαζί του είναι και όσοι τον ακολούθησαν στο εγχείρημα του ΚΙΔΗΣΟ και κάποιοι από αυτούς αναμένεται το επόμενο διάστημα να διεκδικήσουν με αξιώσεις κάποια έδρα.

Σενάριο που αν ευδοκιμήσει καθιστά αυτόματα τον πρώην πρωθυπουργό ξανά πόλο στο χώρο του κέντρου, με δική του πλέον Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία θα επέλθει μέσα από τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ομάδα που θα είναι διατεθειμένη να υπερασπιστεί τις επιτυχίες και τα κεκτημένα της διακυβέρνησης του, αλλά και να ρίξει φως σε σκοτεινές για τον πολύ κόσμο υποθέσεις εκείνης της πολιτικά συμπυκνωμένης εποχής. Υποθέσεις που αντιμετώπισε η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ , όπως το έλλειμμα του 2009, η είσοδος μας στο μνημόνιο, τα Ζάππεια της αντιπολίτευσης, το δημοψήφισμα, η πρώτη συγκυβέρνηση, η περίοδος Παπαδήμου, οι προτροπές στην πλατεία για λαϊκά δικαστήρια, κρεμάλες και ελικόπτερα κ.α.

Ας δούμε όμως ποιοι είναι οι πιθανότεροι διεκδικητές για μία έδρα, αλλά και τι καραμπόλες δημιουργούνται…

1. Γιώργος Παπανδρέου

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει σίγουρα στο τσεπάκι του μία έδρα, καθώς με την ιδιότητα την οποία έχει εκλέγεται σε όποια περιφέρεια κι αν επίλεξει να τοποθετηθεί το όνομα του. Το πιο πιθανό όμως εδώ είναι να αφήσει την Πάτρα, η οποία σαν γενέτειρα των Παπανδρέου τον τίμησε με το 5,87% και να δώσει τους κοντά 10.000 ψήφους σε κάποιον από το κόμμα του, που αναμένεται να κερδίσει την έδρα και εκείνος να κατέβει σε μία μεγάλη περιφέρεια, όπως αυτή της Α΄Αθήνας. Μία περιφέρεια στην οποία κατέβαινε για χρόνια ως υποψήφιος βουλευτής. Η κίνηση αυτή φέρνει σε δύσκολη θέση τον Κώστα Σκαναδαλίδη που βλέπει πλέον το ενδεχόμενο να χάσει την έδρα από τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και την Άννα Διαμαντοπούλου η οποία αν είχε κάποιες ελπίδες να μπει στο άρμα της Δημοκρατικής Συμπαρατάξης και να επανεκλεγεί τώρα εξανεμίζονται…

2. Φίλιππος Σαχινίδης

Ο  Φίλιππος Σαχινίδης αποτελεί μία από εκείνες τις προσωπικότητες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν το επόμενο διάστημα. Το πλούσιο βιογραφικού του και η εξειδίκευσή του στα οικονομικά, σε συνδιασμό με την διείσδυση του στην κοινωνία της Λάρισας, που τον έχει τιμήσει με τον σταυρό της, τον καθιστούν ως έναν από εκείνους που εμφανίζονται ήδη με την ιδιότητα του «βουλευτή». Ο συγκεκριμένος μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες, είναι από εκείνους που επηρέασαν τον Γιώργο Παπανδρέου να συμμετάσχει στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και το επόμενο διάστημα ίσως πάρει και κάποια θέση μάχης στη ΔΥ.ΣΗ.

Φίλιππος Σαχινίδης

3. Διαμαντίδης Δημήτρης

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης στα 34 του, αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο φαβορί για το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην εκλογική περιφέρεια της Β΄Πειραιά.

Με πετυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον χώρο της Ναυτιλίας και αξιοσημείωτο πολιτικό παρελθόν, καθώς υπήρξε  γραμματέας της ΠΑΣΠ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, αλλά και διακεκριμένο στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, αποτελεί μία «φρέσκια» επιλογή που θα ταράξει τα λιμνάζοντα της Β΄Πειραία, της οποίας είναι αυτό που λέμε γέννημα θρέμμα. Ο ίδιος επέλεξε να συστρατευθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις, στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, χωρίς όμως να διαταράξει τις σχέσεις του με τα μέλη και τους φίλους του από το ΠΑΣΟΚ.  Με όπλο του την  διεισδυτικότητα του στη νεολαία, το δημοκρατικό παρελθόν της οικογένειας του και το καλό προφίλ που έχει καλλιεργήσει μέσα από τη δουλειά του και τις πολιτικές του πρωτοβουλίες τον καθιστούν ως μία επιλογή ίσως την μόνη επιλογή σε αυτή την εκλογική περιφέρεια

Δημήτρης Διαμαντίδη

4. Ασπραδάκης Παντελής

Ο Παντελής Ασπραδάκης είναι κάτοικος Παλλήνης και με καταγωγή από το Λασίθι θεωρείται από τους πιστούς του Γιώργου Παπανδρέου. Ο ίδιος συμμετέχει εδώ και χρόνια στα κοινά και είναι από τα γνωστά πρόσωπα της περιοχής του. Η σχέση του με το ΠΑΣΟΚ είναι θα λέγαμε «αίματος», και παρόλο που ακολούθησε τον ΓΑΠ στη κίνηση του Γενάρη του 2015 δεν διαταράχθηκαν ποτέ. Θα λέγαμε πως αποτελεί το αντίπαλο δέος για την Εύη Χριστοφιλοπούλου, καθώς η εμπειρία του από τις δράσεις του στην επικοινωνία και την ενημέρωση τον καθιστούν καλό γνώστη του πολιτικού παιχνιδιού.

Ασπραδάκης Παντελής

5.  Ξυλούρης Κώστας – Παρασύρης Φραγκίσκος

Ο Κώστας Ξυλούρης κατέβηκε την προηγούμενη φορά, για πρώτη φορά ως υποψήφιος στο Ηράκλειο Κρήτης, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Με όπλο το όνομα, την εργατικότητα και την οικογενειακή του παράδοση κέρδισε μία θέση στο βάθρο σε έναν νομό που το ΚΙΔΗΣΟ συγκέντρωσε το 5,06% του εκλογικού σώματος.

Κώστας Ξυλούρη

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης ο οποίος υπήρξε βουλευτής στο νομό Ηρακλείου ήταν ο πρώτος σε σταυρό με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και είναι από εκείνους που έχουν γυρίσει στο ΠΑΣΟΚ και σίγουρα μαζί με τον Κώστα Ξυλούρη αποτελούν τον αντίπαλο του Βασίλη Κεγκέρογλου για την έδρα στο νομό.

Φραγκίσκος Παρασύρης

Τέλος, μεγάλο ερωτηματικό, σε όλο αυτό το σκηνικό που διαμορφώνεται στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και στις εσωτερικές της ισορροπίες,  αποτελεί η επιλογή που θα κάνει ο Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος έχει καταγράψει σειρά εκλογικών επιτυχιών στην Αιτωλοακαρνανία, που όμως το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη έδρα.

Θυμίζουμε πως ο Θάνος Μωραΐτης τον Ιανουάριο του 2015 κατέβηκε υποψήφιος στην Β΄Αθήνας με το ΚΙΔΗΣΟ και αργότερα ανέλαβε υπεύθυνος επικοινωνίας στο ΠΑΣΟΚ,, κάτι που περιπλέκει τα πράγματα και τις επιλογές του.

Θάνος Μωραΐτης
(Visited 1 times, 1 visits today)