Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Αυτό είναι το ελικόπτερο με το οποίο η Ρούπα επιχείρησε να απελευθερώσει Μαζιώτη

Όλο το χρονικό της αποτυχημένης προσπάθειας απόδρασης του Μαζιώτη

D-HPSC EUROCOPTER EC135 HELISTARΜε ένα EC 135 της Eurocopter που έχει δυνατότητα μεταφοράς έως και 6 ατόμων επιχείρησε η Πόλα Ρούπα το απόγευμα της περασμένης Κυριακής να βοηθήσει στην απόδραση του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές του Κορυδαλλού.

Το συγκεκριμένο ελικόπτερο μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 287 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ έχει δυνατότητα να διανύσει απόσταση έως και 635 χιλιόμετρα.Υπενθυμίζουμε ότι το ελικόπτερο ξεκίνησε από πολυτελές ξενοδοχείο στην Ερμιονίδα και τελικά κατέβηκε στην περιοχή των Ερυθρών κοντά στη Θήβα, χωρίς να έχει επιτευχθεί ο στόχος της Ρούπα καθώς ο πιλότος του ελικοπτέρου, πρώην αξιωματικός της υπηρεσίας εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ., με υπεράνθρωπες προσπάθειες και αξιοθαύμαστη ψυχραιμία, κατάφερε να το προσγειώσει δευτερόλεπτα πριν συντριβεί στο έδαφος και παρασύρει στον θάνατο τον ίδιο και την γυναίκα.

Υπενθυμίζουμε ότι το ελικόπτερο ξεκίνησε από πολυτελές ξενοδοχείο στην Ερμιονίδα και τελικά κατέβηκε στην περιοχή των Ερυθρών κοντά στη Θήβα, χωρίς να έχει επιτευχθεί ο στόχος της Ρούπα καθώς ο πιλότος του ελικοπτέρου, πρώην αξιωματικός της υπηρεσίας εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ., με υπεράνθρωπες προσπάθειες και αξιοθαύμαστη ψυχραιμία, κατάφερε να το προσγειώσει δευτερόλεπτα πριν συντριβεί στο έδαφος και παρασύρει στον θάνατο τον ίδιο και την γυναίκα.

roupa1

Ο πιλότος, προσπάθησε να αφοπλίσει την γυναίκα, η οποία πυροβόλησε τρεις φορές μέσα στο ελικόπτερο, καθώς πάλευε μαζί του. Μάλιστα, φέρεται να κατέθεσε ότι είχε βάλει τον αυτόματο πιλότο και αντάλλαξαν μπουνιές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πιλότος φέρεται να επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση ακριβώς δίπλα στην εθνική οδό, στο Κριεκούκι. Ακόμη, ο ίδιος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι μόλις «κατέβασε» το ελικόπτερο, καταδίωξε τη γυναίκα, αλλά εγκατέλειψε την προσπάθεια γιατί εκείνη τον απειλούσε. Το σχέδιο της όμως ματαιώθηκε και ταυτόχρονα άφησε πίσω στοιχεία για την ταυτότητα της.

Το πιστόλι, όπως προέκυψε, έχει χρησιμοποιηθεί σε αιματηρή ένοπλη ληστεία, που αποδίδεται στο Νίκο Μαζιώτη.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, με βάση τις λεπτομέρειες της επιχείρησης που προσπάθησε να πραγματοποιήσει η Πόλα Ρούπα, πιστεύουν ότι επρόκειτο για ένα σχέδιο απόδρασης κατ” αρχήν του 46χρονου Νίκου Μαζιώτη, αλλά μαζί άλλα τέσσερα άτομα, ίσως, καθώς το ελικόπτερο επελέγη με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Για το λόγο αυτό γίνονται έρευνες και μέσα στις φυλακές για να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες και ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση.

roupa

(Visited 1 times, 1 visits today)
By