Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Αυτό είναι το hotspot της Χίου (φωτό)

Πυρετώδεις ρυθμοί στις κατασκευές λίγα εικοσιτετράωρα πριν εκπνεύσει η διορία της ΕΕ

xios

Λίγα μόλις 24ωρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας της Ε.Ε. στη χώρα μας τα συνεργεία της αναδόχου εταιρίας στο υπό κατασκευή hotspot της Χίου για τους πρόσφυγες στην περιοχή του Χαλκειούς εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς.

Υπό τον συντονισμό του Ταξίαρχου της 96 ΑΔΤΕ Θεμιστοκλή Γριμπίρη και του διοικητή του Hotspot αντισυνταγματάρχη Χαράλαμπου Λώλου, εργάτες και στρατευμένοι δίνουν μάχη με τον χρόνο ώστε μέχρι την Κυριακή να είναι όλα έτοιμα προκειμένου οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφερθούν στον χώρο.

Οι εργασίες στο κέντρο που θα έχει χωρητικότητα 1095 ατόμων βρίσκονται στο 90%. Μέσα στις επόμενες ώρες θα ολοκληρωθεί η περίφραξη του χώρου αλλά και των οικίσκων ενώ το Σαββατοκύριακο θα μεταφερθούν στο εσωτερικό του πρώην εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ. οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, η Αστυνομία, η Frontex καθώς και οργανώσεις όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Ήδη το κτίριο έχει συνδεθεί με ηλεκτρικό και τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης ενώ απομένει η μεταφορά κοντέινερ που θα χρησιμοποιηθούν ως μαγειρεία, καθώς και μηχανημάτων όπως πλυντήρια και στεγνωτήρια για τα ρούχα μεταναστών και προσφύγων.

Σε ότι αφορά στην κατάργηση των υπολοίπων δομών που λειτουργούν σήμερα όπως ο χώρος στα Ταμπάκικα και ο χώρος στη Σούδα, θα γίνει σταδιακά με τους υπεύθυνους να τονίζουν ότι θα υπάρξει μία μεταβατική περίοδος μέχρι να διαπιστωθεί ότι η ΒΙ.ΑΛ. μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα ως Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.
xios1 xios2 xios3 xios4 xios5 xios6 xios7 xios8 xios9 xios10 xios11

(Visited 1 times, 1 visits today)
By