Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Αυτό είναι το iPhone που παραμένει πρώτο σε πωλήσεις

Τα παλαιότερα iPhone της Apple ηγούνται της παγκόσμιας κούρσας πωλήσεων των smartphone.

Η Apple, ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας, πούλησε 13 εκατομμύρια iPhone 7 το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου – περισσότερες συσκευές από οποιονδήποτε άλλον κατασκευαστή για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από έκθεση που δημοσίευσε προχθές η εταιρεία αναλύσεων Canalys.

Το iPhone 6, που κυκλοφόρησε το 2015, ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές smartphone με 7,9 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε το Galaxy J2 της Samsung με 7,8 εκατομμύρια μονάδες.

Στην τέταρτη και την πέμπτη θέση βρέθηκαν τα Α57 και R11, αντίστοιχα, της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικών Oppo.

Τα μοντέλα iPhone 8 και iPhone 8 plus δεν βρέθηκαν στις πέντε κορυφαίες θέσεις της λίστας κι αυτό είναι φυσιολογικό καθώς λανσαρίστηκαν μόλις στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Το iPhone X, το πιο ακριβό μοντέλο της Apple, επίσης δεν βρέθηκε στο top-5 της λίστας εφόσον άρχισε να διατίθεται στις αρχές Νοεμβρίου και δεν συμπεριλήφθηκε καν στις μετρήσεις.

Η Canalys αποδίδει την επιτυχία του iPhone 7 στο γεγονός ότι η Apple μείωσε την τιμή της συσκευής κατά 100 δολάρια, τον Σεπτέμβριο, στα 550 δολάρια.

Η εταιρεία ερευνών δημοσιοποίησε, πάντως, και κάποια δεδομένα για τα μοντέλα iPhone 8. Η Canalys είπε ότι το τελευταίο τρίμηνο η Apple πούλησε 6,3 εκατομμύρια iPhone 8 Plus και 5,4 εκατομμύρια iPhone 8.

Αν και τα παλαιότερα μοντέλα iPhone της Apple παραμένουν τα δημοφιλέστερα smartphone του κόσμου, η Apple υπολείπεται της Samsung ως προς τις συνολικές πωλήσεις συσκευών.

Το τρίτο τρίμηνο του έτους, η Samsung πούλησε 82,8 εκατομμύρια και η Apple 47,7 εκατομμύρια smartphone. Η Huawei, η Oppo και η Xiomi βρέθηκαν, αντίστοιχα, στην τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση της λίστας με τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By