Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ

Το υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ

keelpno

Το υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα, το βράδυ της Πέμπτης τα ονόματα των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο φόντο της σφοδρής σύγκρουσης της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, για τις προσλήψεις γιατρών σε ΜΕΘ.

Στις 19 Απριλίου, το Βήμα είχε αποκαλύψει πρωτοκολλημένο έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ, που επιβεβαίωνε την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού υγείας, Παύλου Πολάκη, στον διαγωνισμό πρόσληψης 100 γιατρών σε Μονάδες εντατικής θεραπείας.

Στα τέλη Απριλίου ο κ. Πολάκης είχε απαιτήσει τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Τα μόνα μέλη που παραμένουν στις θέσεις τους είναι η Ευσταθία Πανοτοπούλου, (σύντροφος του Αλέκου Φλαμπουράρη), Ουρανία Δαφνή και η Μαρία Μιχάκου των οποίων οι παραιτήσεις δεν έγιναν δεκτές.

Για την Παρασκευή ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ για την λήψη απόφασης σχετικά με τον επίμαχο διαγωνισμό για την στελέχωση μονάδων εντατική θεραπείας η οποία όμως, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί.

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος αναμένεται από την πλευρά του να προσφύγει την Παρασκευή στο ΣτΕ για την παύση του.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο στελεχώνουν οι :
-Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, Χειρουργός, Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τακτικό μέλος και πρόεδρος, με αναπληρωτή του τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο, κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας υγείας (ΕΣΔΥ).
-Αλέξιος Μπένος, Καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τακτικό μέλος και αντιπρόεδρος, να αναπληρωτή του τον Αντώνιο Κούτη, διδάκτορα κοινωνικής ιατρικής, Διευθυντή του ΕΣΥ του τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Κρήτης.
-Μαρία Καντζανού, ιατρός βιοπαθολόγος, επίκουρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Βασίλειο Παπαρίζο, ιατρό δερματολόγο- αφροδισιολόγο, Διευθυντή Ε.Σ.Υ του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός».
-Ευσταθία Πανοτοπούλου, μοριακή βιολόγος, Διευθύντρια Ιολογίας στο Αντικαρκινικό- Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Αγάπιο Τερζίδη, παιδίατρο, πανεπιστημιακό υπότροφο Ε.Κ.Π.Α., εποπτεύοντα σπουδών του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Διεθνής Ιατρική Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας»,.
-Ουρανία Δαφνή, Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας στο ΕΚΠΑ, τακτικό μέλος, με αναπληρωτρία της τη Δήμητρα Καββαθά Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο, Επιμελήτρια Α΄ Ε.Σ.Υ. της Δ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ.
-Άγγελος Δοκόπουλος, δικηγόρος Αθηνών, τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Αθηνά Φαραζή, δικηγόρο Αθηνών.
-Μαρία Μιχάκου, τακτικό μέλος, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανθρώπινων Πόρων Νομικών Προσώπων, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας με αναπληρώτριά της τη Θεοδώρα Σταύρου, Προϊσταμένη του τμήματος μεταδοτικών και μη μεταδοτικών νοσημάτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας (εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας) .
-Δημήτριος Κουντουράς, τακτικό μέλος- εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Καραΐσκο.
-Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, τακτικό μέλος, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), με αναπληρωτή του τον Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο.

«Η παραπάνω σύνθεση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο ότι αυτός ο πολύ σημαντικός για τη Δημόσια Υγεία φορέας, θα προχωρήσει με σταθερά και αξιόπιστα βήματα στη διοικητική, θεσμική, λειτουργική και επιστημονική αναβάθμισή του», σημειώνει το υπουργείο.

By