Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Αυτό το θρησκευτικό βιβλίο κρατάει ο Αλέξης Τσίπρας

Πίσω από το βιβλίο κρατούσε και σημειώσεις και μάλιστα πάνω-πάνω στο χαρτί είχε σχεδιάσει μία κάλπη.

tsipras-thriskeutikos-logos

Με ένα βιβλίο-έκπληξη εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Ανά χείρας είχε το βιβλίο του Σωτήρη Οικονόμου «Θρησκευτικός Λόγος – Το χαλινάρι της ελευθεροφροσύνης» από τις εκδόσεις Δίον.

Όσον αφορά το βιβλίο, σύμφωνα με δηλώσεις του συγγραφέα στο Πρώτο Θέμα, πρόκειται για ένα έργο που ο ίδιος ο συγγραφέας έχει στείλει στον κ. Τσίπρα.

Ο κ. Οικονόμου είναι 32 χρόνια δάσκαλος και ζει στα Τρίκαλα. Το συγκεκριμένο βιβλίο χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί πέντε χρόνια και το έγραψε στη Γερμανία. Εκτός του «Θρησκευτικού Λόγου» έστειλε στον κ. Τσίπρα και το βιβλίο «Η επανάσταση των ξεχασμένων» του κ. Μασούρα, το οποίο δεν κυκλοφορεί σε βιβλιοπωλεία. Το δικό του βιβλίο το απέστειλε και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη καθώς και σε βουλευτές Τρικάλων. Οσο για τον λόγο που απέστειλε τα βιβλία; «Οι άνθρωποι πρέπει να στοχάζονται και να προβληματίζονται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου

Όπως διαβάζουμε στην περιγραφή του στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, είναι ένα κείμενο που επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: «Υπάρχει στον άνθρωπο έμφυτο θρησκευτικό συναίσθημα ή όχι; Πότε και με βάση ποια στοιχεία δημιουργήθηκε η θρησκεία; Ποιοι ήταν οι πρώτοι θεοί; Ποια είναι η σχέση μεταξύ πιστών και θρησκείας; Γιατί η θρησκεία στηρίζεται στο συναίσθημα και όχι στη λογική;
Γιατί το ιερατείο εξαπατά τους πιστούς; Ποιους εξυπηρετεί η άμορφη μάζα του άβουλου ποιμνίου; Τι σχέση έχει η πολιτική εξουσία με τη θρησκεία; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ πολιτικού και θρησκευτικού λόγου;».

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή: «Η θρησκευτική με την πολιτική εξουσία αποτελούν έννοιες αλληλένδετες, όπου η μία βοηθά την άλλη, ώστε να ελέγχει πιο αποτελεσματικά τα μέλη της κοινωνίας που εξουσιάζει. Ακόμα κι αν η πολιτική εξουσία είναι τυραννική, η θρησκευτική έδειξε ότι δεν έχει πρόβλημα να τη θεωρεί απ το θεό ευλογημένη. Αρκεί μόνο να μην θίγονται τα συμφέροντά της».

book2 book3 book4 book6 book8 book10

(Visited 1 times, 1 visits today)