Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Αυτοψίες στη Δυτ. Αττική -Καταστράφηκαν 441 σπίτια & 112 επιχειρήσεις

Ανείπωτο πόνο, οργή, απόγνωση αλλά και τεράστιες υλικές ζημιές στη Δυτική Αττική άφησαν πίσω τους οι φονικές πλημμύρες της Τετάρτης. 

Εχουν περάσει 96 και πλέον ώρες από την ημέρα που ορμητικοί χείμαρροι νερού και λάσπης σάρωσαν τα πάντα στο διάβα τους, παρασύροντας στο θάνατο 19 ανθρώπους και καταστρέφοντας ό,τι άλλο βρέθηκε μπροστά τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής θρηνούν για τους συμπολίτες τους και καρδιοχτυπούν για τους τρεις αγνοούμενους. Βρίσκονται, όμως, και σε απόγνωση και λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους, καθώς και για τα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν.

Ο πρώτος υλικός απολογισμός σοκάρει. Μέχρι στιγμής, τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχουν διενεργήσει 770 αυτοψίες σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Δήμο Μεγαρέων. Οπως φαίνεται από τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, 441 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και χρήζουν αποζημίωσης στις τρεις αυτές περιοχές. Το ίδιο ισχύει και για 112 επιχειρήσεις… Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 770 αυτοψίες και όπως φαίνεται 644 κτήρια (κατοικίες, επαγγελματικοί χώροι, δημόσια κτήρια, αποθήκες) δικαιούνται αποζημίωσης.

Πιο συγκεκριμένα 

Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 544 αυτοψίες συνολικά. Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες – υπόγεια.

Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 226 συνολικά αυτοψίες. Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες – υπόγεια.

Οι αυτοψίες, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Ετσι, ο ήδη μακρύς κατάλογος αναμένεται να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο…

Φωτογραφίες: InTime News, Eurokinissi 

By