Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Άγκυρα: Ξεκίνησε τις απελάσεις αλλοδαπών μαχητών του ISIS

Ένας 26χρονος Βρετανός, που κατηγορείται για την ένταξή του στο ISIS της Συρίας, έφτασε την Πέμπτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την απέλασή του από την Τουρκία.

Ο Βρετανός, το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό, βρέθηκε στο αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο, με τη μητροπολιτική αστυνομία να ανακοινώνει πως «συνελήφθη, καθώς είναι ύποπτος για την προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων», ενώ η ανάκρισή του συνεχίζεται.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η Τουρκία ανακοίνωσε την απέλαση αυτή, μαζί με άλλες που αφορούσαν σε Γερμανούς ύποπτους για τη συμμετοχή τους στο Ισλαμικό Κράτος.

Στο μεταξύ, η Άγκυρα επιτάχυνε μέσα στην εβδομάδα τις διαδικασίες απέλασης αλλοδαπών μαχητών του ISIS, που κρατούσε στις φυλακές της, με προορισμό τις χώρες καταγωγής τους. Συγκεκριμένα, ένας Αμερικανός, ένας Βρετανός, επτά Γερμανοι, μια Ιρλανδή και ένας Βέλγος επρόκειτο να απελαθούν.

Συνολικά, 23 αλλοδαποί θα επιστρέψουν στις χώρες τους μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφερθεί και η περίπτωση του μαχητή του ISIS, ενός Αμερικανού με ρίζες από την Ιορδανία, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα στα σύνορα Τουρκίας και Ελλάδας και, τελικά, απελάθηκε στις ΗΠΑ την Πέμπτη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By