Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Αγνοείται αεροσκάφος της AirAsia

Το αεροσκάφος με τους 162 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε 42 λεπτά μετά την απογείωση του

 HONG KONG-TRANSPORT-AVIATION

Νέο αεροπορικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη με αεροσκάφος της AirAsia να εξαφανίζεται από τα ραντάρ της εταιρίας του 42 λεπτά μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο της Σουραμπάγια στην Ινδονησία.

Ο πύργος ελέγχου που παρακολουθούσε την πτήση QZ8501 έχασε επαφή με το αεροπλάνο στις 07:00 τοπική ώρα. Το αεροσκάφος είχε κατεύθυνση τη Σιγκαπούρη.

Η ίδια η εταιρεία έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter πως ο πύργος ελέγχου έχασε επαφή με το αεροσκάφος αμέσως μετά τις 07:00 τοπική. Μόλις πριν χαθεί η επαφή με τον πύργο ελέγχου, ο κυβερνήτης είχε επικοινωνήσει με τον πύργο ελέγχου και ζητούσε την άδεια να ανέβει από τα 32.000 στα 38.000 πόδια ύψος, προκειμένου να αποφύγει τα σύννεφα.

Στα 32.000 πόδια, ωστόσο, χάθηκε κάθε επαφή με το αεροσκάφος. Το αεροσκάφος μετέφερε 162 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένων των έξι μελών του πληρώματος, αλλά και των δύο πιλότων.

missing

«Oι εργασίες των ομάδων διάσωσης έχουν ήδη ξεκινήσει και η AirAsia συνεργάζεται πλήρως με αυτές» ανέφερε η αεροπορική εταιρεία.

Το αεροσκάφος έχασε κάθε επαφή περίπου 200 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από το FIR Σιγκαπούρης-Τζακάρτα. Αυτό συνέβη, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, 42 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Σουραμπάγια.

Η Σιγκαπούρη από την πλευρά της έχει ήδη κινητοποιήσει αεροπορία και ναυτικό για την τυχόν διάσωση επιβατών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Ινδονήσιος υπουργός Μεταφορών, Χαντί Μουστοφά, ανέφερε πως το αεροπλάνο ζήτησε αλλαγή πορείας, πριν χαθεί από τα ραντάρ.

Στο σημείο αυτό, μάλιστα, υπενθυμίζει ότι δεν είναι δίχως σημασία η παρατήρηση πως η Σιγκαπούρη βρίσκεται στο μέσο της περιόδου των βροχών.

airasia

Το αγνοούμενο αεροσκάφος είναι ένα Airbus A320-200. Μεταφέρει 155 επιβάτες, των οποίων οι εθνικότητες είναι οι εξής: 149 Ινδονήσιοι, τρεις Κορεάτες, ένας από τη Σιγκαπούρη, ένας από τη Μαλαισία και ένας Βρετανός. Οι 138 εξ αυτών είναι ενήλικοι, 16 παιδιά και ένα βρέφος.

Το νέο περιστατικό μυστηριώδους εξαφάνισης αεροπλάνου έρχεται σχεδόν κάτι παραπάνω από οκτώ μήνες μετά την εξαφάνιση της πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By