Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Αγορά Crypto: «Βουτιά» για bitcoin και etherum – Πώς χάθηκαν σχεδόν $150 δισ. τις τελευταίες ώρες

Το bitcoin έφτασε να καταγράφει απώλειες έως και 7% – Απώλειες που ξεπερνούν το 8% κατέγραψε το ethereum – Τι πυροδότησε την πτώση

Σημαντικές απώλειες καταγράφει η αγορά crypto την Παρασκευή, χάνοντας σχεδόν 150 δισ. δολάρια τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων και στατιστικών για κρυπτονομίσματα, CoinDesk.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) το bitcoin υποχωρεί 6,10% στα 38.868 δολάρια, ενώ νωρίτερα έφτασε να καταγράφει απώλειες έως και 7%. Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έχει χάσει περίπου το 40% της αξίας του από τα ιστορικά υψηλά των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021.

Την ίδια ώρα, το ethereum χάνει 7,35% στα 2.857 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει να υποχωρεί άνω του 8%.

Σύμφωνα με το Coinmarketcap.com, η αγορά των crypto έχει χάσει 147 δισ. δολάρια το τελευταίο 24ωρο.

Όπως αναφέρει το δίκτυο CNBC, oι απώλειες στα κρυπτονομίσματα ακολουθούν τις χθεσινές απώλειες της Wall Street. Ο Nasdaq υποχώρησε σχεδόν 5% αυτή την εβδομάδα και ο S&P 500 διανύει την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών.

Σύμφωνα με την κυρίαρχη πεποίθηση στον επενδυτικό κόσμο το bitcoin λειτουργεί ως αντιστάθμισμα έναντι του αυξανόμενου πληθωρισμού, αλλά οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο κίνδυνος μια περισσότερο επιθετικής νομισματικής πολιτικής εκ μέρους της FED ενδεχομένως να οδηγήσει σε μεγαλύτερες απώλειες το bitcoin.

Ορισμένοι μάλιστα επενδυτές προειδοποιούν ότι η αγορά θα μπορούσε να οδεύσει προς ύφεση σύντομα, καθώς ο αυξημένος ρυθμιστικός έλεγχος και οι έντονες διακυμάνσεις των τιμών περιόρισαν τις προοπτικές του bitcoin.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα απαγορεύει πλήρως όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα και οι αρχές των ΗΠΑ περιορίζουν επίσης ορισμένες πτυχές της αγοράς.

Επιπλέον, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, εισηγήθηκε την απαγόρευση χρήσης και εξόρυξης των crypto.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By