Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Αγρίνιο – Κορονοϊός: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου, μετά τη θύελλα για τους 40 θανάτους στη ΜΕΘ

O κορονοϊός στοίχισε τη ζωή σε 40 από τους 41 ασθενείς που μπήκαν το τελευταίο διάστημα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της πόλης. Ο διοικητής του Ανδρέας Τσώλης, παραιτήθηκε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις…

Επιβεβαιώνονται πληροφορίες που θέλουν τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου, Ανδρέα Τσώλη, μετά και την πίεση που του ασκήθηκε, να παραιτείται από την θέση του. Νωρίτερα σήμερα από την Πάτρα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, δήλωσε πως η αποπομπή του κ. Τσώλη, είναι ειλημμένη απόφαση, δίνοντάς του ουσιαστικά ένα περιθώριο παραίτησης, μέχρι την Δευτερά.

“Πάντα την ευθύνη την φέρει ο επικεφαλής της μονάδας. Θα δούμε τι έχει συμβεί θα αξιολογήσουμε την κατάσταση, αλλά το τονίζω ξανά πρέπει να υπάρξει μια επανεκκίνηση για το νοσοκομείο Αγρινίου. Να μην σπέρνουμε τον πανικό και τον φόβο στον κόσμο. Οι συμπολίτες μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς διότι όλες οι μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας παρέχουν επαρκείς υπηρεσίες υγείας. Χρειάζεται μια νέα αρχή” είπε ο κύριος Κοντοζαμάνης.

Την παραίτησή του είχαν ζητήσει χθες Παρασκευή και οι τρεις βουλευτές Αιτωλ/νίας της ΝΔ, με την αντιπολίτευση πάντως να κάνει λόγο για υποκρισία και μετακύληση ευθυνών εκ μέρους των πραγματικά υπαιτίων, δηλαδή την 6η ΥΠΕ και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως ο κ. Τσώλης, υπέβαλλε τελικά την παραίτηση του.

40 νεκροί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου
Τα στοιχεία για τη συγκεκριμένη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου, που θέλουν να μην έχει καταφέρει ούτε ένας ασθενής να βγει ζωντανός, πυροδότησαν εκτός από θύελλα αντιδράσεων και ενδελεχή έρευνα από πλευράς της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τους υγειονομικούς του νοσοκομείου, τα εξωφρενικά υψηλά ποσοστά οφείλονται σε πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία των ασθενών αλλά και η καθυστερημένη εισαγωγή τους στη ΜΕΘ. «Σαφώς και έχουν συμβεί αυτά. Έχουν παραμείνει ασθενείς στους διαδρόμους για 2-3 ημέρες.

Γίνονταν ΜΕΘ Covid άρον- άρον χωρίς να υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό» υπογράμμισε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Κώστας Μπακόπουλος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ πάντως, ένας ακόμη παράγοντας είναι το άπειρο προσωπικό που στελέχωσε τη συγκεκριμένη μονάδα παρά τις εκκλήσεις του διευθυντή για εντατικολόγους.

«Ενώ η ΜΕΘ λειτουργούσε ως ΜΕΘ κορoνοϊού όταν ζήτησε προσωπικό, του πήγαν δύο γιατρούς οι οποίοι δεν είχαν εξειδίκευση στη ΜΕΘ. Και του πήραν δύο έμπειρες νοσηλεύτριες και τις πήγαν σε άλλη κλινική του νοσοκομείου» σημείωσε ο Μιχάλης Γιαννάκος. Θυμηθείτε το χθεσινό ρεπορτάζ που προβλήθηκε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, στο Mega…

(Visited 1 times, 1 visits today)
By