Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Αγρότες: Δεν φεύγουμε αν δεν πάρουν πίσω τα σχέδιά τους

Εντατικοποιούν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

agrotes-trakter-sintagma

Δεν μετακινούνται από τις θέσεις τους, αντίθετα σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες, που δηλώνουν έτοιμοι για άλλα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια αντίστοιχα με αυτό που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή.

Οι αγρότες από τη Θεσσαλία, την Κρήτη, την Πελοπόννησο ενισχύθηκαν σήμερα και από τους συναδέλφους τους από την Ημαθία, που έχουν φτάσει ήδη στην πρωτεύουσα, και από τον Προμαχώνα, που αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Για σήμερα προγραμματίζονται δύο συλλαλητήρια, το πρώτο στις 11 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας από το ΠΑΜΕ και το δεύτερο το απόγευμα στο Σύνταγμα από τους αγρότες όλης της Ελλάδας που έχουν στήσει ένα μεγάλο «μπλόκο» στην καρδία της Αθήνας. Οι αγρότες εξάλλου διανυκτέρευσαν στις σκηνές στην πλατεία Συντάγματος και δηλώνουν κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να φύγουν αν δεν δικαιωθούν.

«Αν δεν πάρουν πίσω τα σχέδιά τους, εμείς δεν θα φύγουμε από εδώ» διαμηνύουν οι εκπρόσωποί τους προαναγγέλλοντας περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Οι αγρότες αφήνουν, επίσης, ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις επόμενες ημέρες παραπέμποντας στη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής μετά το απογευματινό συλλαλητήριο.

«Δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε από εδώ, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε» δηλώνουν και μάλιστα είναι αποφασισμένοι να διανυκτερεύσουν και απόψε στις σκηνές στο Σύνταγμα.

Ενδεικτική η δήλωση του μέλους της Συντονιστικής Ρίζου Μαρούδα, προϋπόθεση για να προσέλθουν οι αγρότες στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση των εξεταζόμενων μέτρων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Εκ μέρους του μπλόκου του Προμαχώνα ο κ. Γιάννης Τουρτούρας ανέφερε ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα, ενώ ο κ. Γιάννος Βάγγος από το μπλόκο του Κάστρου απηύθυνε κάλεσμα ενότητας γιατί, όπως είπε, «έρχονται δύσκολες ημέρες».

Κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα

Εκατοντάδες ήταν, στο μεταξύ, οι αγρότες που πέρασαν το βράδυ τους στην πλατεία Συντάγματος, όπως είχαν άλλωστε εξαγγείλει, προκειμένου να δηλώσουν τη διαφωνία τους με τα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

«Έχω μια σύνταξη πείνας, δύσκολα βγαίνει ο μήνας. Μαύρα γεράματα θα περάσω», τραγουδούσαν οι αγρότες.

Μάλιστα, έφτιαξαν και φασολάδα και φακές για να φάνε, ενώ μοίρασαν το φαγητό που ετοίμασαν και σε όσους Αθηναίους έσπευσαν στο Σύνταγμα για να τους συμπαρασταθούν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By