Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Air Canada: «Απότομη προσγείωση» στις συζητήσεις εξαγοράς της Transat – Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Air Canada ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αίρει την πρότασή της για εξαγορά της Transat AT Inc αφού ενημερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι, παρά τα διορθωτικά μέτρα που πρότεινε για την διασφάλιση του ανταγωνισμού, θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζει ρυθμιστικά εμπόδια. Κίνηση που ανοίγει τον δρόμο σε άλλους εγχώριους μνηστήρες για διεκδικήσουν το ταξιδιωτικό πρακτορείο.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Καναδά δήλωσε ότι μετά τις πρόσφατες συνομιλίες που είχε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έγινε προφανές ότι η Κομισιόν δεν θα εγκρίνει την απόκτηση της Transat με βάση το προσφερόμενο πακέτο διορθωτικών μέτρων που έκανε ο αερομεταφορέας στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι πρότεινε ένα “σημαντικό πακέτο διορθωτικών μέτρων” προκειμένου να κάμψει τις ανησυχίες των αντιμονοπωλιακών αρχών σχετικά με το επίπεδο ανταγωνισμού.

“Η Air Canada κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η παροχή πρόσθετων διορθωτικών μέσων, τα οποία ενδέχεται να μην εξασφαλίζουν την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα υπονομεύσει σημαντικά” την ικανότητά της να παραμείνει ανταγωνιστική διεθνώς και να ανακάμψει από τις επιπτώσεις της πανδημίας στον κλάδο των ταξιδιών, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Εν τω μεταξύ, τον Φεβρουάριο η καναδική αεροπορική εταιρείας αρνήθηκε να παρατείνει την καταληκτική προθεσμία της πρότασης εξαγοράς ύψους 150,9 εκατ. δολαρίων για την Transat, μετά την απόφαση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών να μην δώσουν το “πράσινο φως” για την εξαγορά.

Η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, Μαργκρέτε Βεστάγκερ δήλωσε ότι η Air Canada προσέφερε ανεπαρκείς παραχωρήσεις για την αντιμετώπιση των ανησυχιών περί ανταγωνισμού. “Η προτεινόμενη συμφωνία θα εγείρει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό σε μεγάλο αριθμό διατλαντικών διαδρομών. Οι προσφερόμενες παραχωρήσεις φαίνονται ανεπαρκείς”.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By