Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Air France: Ανακοινώθηκε σχέδιο εθελούσιας εξόδου

Θα περικοπούν 800 θέσεις εργασίας σε διάστημα 3 ετών

Air_France_A3801_1-big

H αεροπορική εταιρεία Air France ενημέρωσε σήμερα σχετικά με ένα νέο σχέδιο εθελούσιας εξόδου τις συνδικαλιστικές ενώσεις της επιχείρησης, σύμφωνα με τις οποίες θα περικοπούν 800 θέσεις εργασίας σε διάστημα 3 ετών, δηλαδή το πλεονάζων προσωπικό όπως το υπολόγισε η εταιρεία στα τέλη του 2014.

Συγκεκριμένα, η Air France στοχεύει στην περικοπή 500 θέσεων εργασίας στο προσωπικό εδάφους και 300 θέσεων στο προσωπικό καμπίνας (φροντιστές και αεροσυνοδοί) εξήγησαν πηγές από τις συνδικαλιστικές ενώσεις στο Γαλλικό Πρακτορείο και στο Ρόιτερς αφού ενημερώθηκαν γι” αυτό το σχέδιο στη διάρκεια της συνεδρίασης του κεντρικού συμβουλίου της επιχείρησης.

Η Air France προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει.

Η εταιρεία ενδέχεται να παρουσιάσει λεπτομέρειες στην επόμενη συνεδρίαση του κεντρικού συμβουλίου, που έχει προγραμματιστεί για την 5η Φεβρουαρίου, ή μαζί με την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της Air France-KLM, τη 19η Φεβρουαρίου.

Ακολουθώντας μία πολιτική μείωσης του κόστους, η Air France κατήργησε σχεδόν 8000 θέσεις εργασίας από το 2012. Κάθε χρόνο, περίπου 1000 εργαζόμενοι που συνταξιοδοτούνται δεν αντικαθίστανται στον όμιλο Air France (Air France, Hop!, Transavia France), όπου εργάζονταν περίπου 65.000 εργαζόμενοι στα τέλη του 2013.

Το νέο σχέδιο εθελούσιας εξόδου «θα τεθεί σε ισχύ προφανώς το 2015» ανέφερε ένας συνδικαλιστής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By