Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Air France: Κατάργηση 1.500 θέσεων εργασίας ως το 2022

Στην κατάργηση περίπου 1.500 θέσεων εργασίας έως τα τέλη του 2022 προσανατολίζεται η γαλλική αεροπορική εταιρεία, Air France, χωρίς να προσφύγει σε εθελούσιες αποχωρήσεις, με τις περικοπές να αφορούν σχεδόν αποκλειστικά το προσωπικό εδάφους της, ενημέρωσαν σήμερα συνδικαλιστικές ενώσεις το Γαλλικό Πρακτορείο.

Όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές, επιβεβαιώνοντας άρθρο της εφημερίδας La Tribune, οι περικοπές θέσεων εργασίας θα εστιασθούν στους τομείς υποστήριξης (ανθρώπινο δυναμικό, επιμελητεία, οικονομικές υπηρεσίες κ.λπ.) του αερομεταφορέα

Οι ανάγκες προσωπικού της Air France θα μειωθούν από 41.230 θέσεις στα τέλη του 2019 σε 39.720 τρία χρόνια αργότερα, ήτοι μία διαφορά 1.510 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τα έγγραφα που δόθηκαν στις ενώσεις προσωπικού και περιήλθαν στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κατά την ίδια περίοδο, θα μειωθεί και το ηλικιακό φάσμα των εργαζομένων της εταιρείας, καθώς εκτιμάται πως θα υπάρξουν και άνω των 3.800 φυσιολογικών αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης, θανάτου, παραίτησης ή απόλυσης. Η εταιρεία δηλώνει πως θα συνεχίσει να προσλαμβάνει προσωπικό, όχι όμως για να καλύψει το σύνολο των προβλεπόμενων αποχωρήσεων του προσωπικού εδάφους.

Όταν ρωτήθηκε, στέλεχος της Air France αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τα αριθμητικά στοιχεία, γιατί όπως τόνισε «είναι δρομολογημένες διαβουλεύσεις» με τις συνδικαλιστικές ενώσεις, όμως διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξουν εθελούσιες αποχωρήσεις.

Το νέο σχέδιο έρχεται να προστεθεί στον προγραμματισμό για εθελούσιες αποχωρήσεις στο δίκτυο μικρών αποστάσεων της Air France που ανακοινώθηκε τον Μάιο και προβλέπει 465 αποχωρήσεις.

H εταιρεία προγραμματίζει επίσης περαιτέρω μέτρα εξοικονόμησης, που αφορούν τη μείωση δαπανών μέσω εξωτερικών αναθέσεων «σε όλες τις υπηρεσίες που δεν σχετίζονται άμεσα με τις επιχειρήσεις της», προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αρνητικές συνέπειες από την επιδημία του κορωνοϊού στις οικονομικές της προοπτικές, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By