Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

AirAsia: Εντοπίστηκε και πέμπτο μεγάλο αντικείμενο

Η κακοκαιρία δυσχεραίνει και σήμερα τις έρευνες

airasia-2

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας που αναζητούν τα συντρίμμια του αεροπλάνου της AirAsia το οποίο συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας την προηγούμενη Κυριακή εντόπισαν ένα πέμπτο μεγάλο αντικείμενο στον βυθό, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της υπηρεσίας Φρανσίσκους Μπάμπανγκ Σοελίστιο.

Το Airbus A320-200 της ινδονησιακής εταιρείας AirAsia κατέπεσε στη θάλασσα της Ιάβας στα ανοικτά του νησιού Βόρνεο την Κυριακή ενώ πραγματοποιούσε πτήση από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας, τη Σουραμπάγια, προς τη Σιγκαπούρη με 162 επιβαίνοντες. Δεν έχουν βρεθεί επιζώντες.

Η κακοκαιρία δυσχεραίνει και σήμερα τις έρευνες, πρόσθεσε ο Σοελίστιο, ενώ επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οι σοροί 31 επιβαινόντων του αεροπλάνου. Νωρίτερα η Ινδονησιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε στον ιστότοπό της ότι «με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με τη θέση του αεροπλάνου κατά την τελευταία του επαφή, οι μετεωρολογικές συνθήκες ήταν ο καταλυτικός παράγοντας για το δυστύχημα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By