Ο άνδρας μεταπείσθηκε από τον ειδικό διαπραγματευτή της Αστυνομίας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Αίσιο τέλος είχε λίγα λεπτά πριν από τις πεντέμισι το απόγευμα η υπόθεση του άνδρα που απειλούσε να αυτοκτονήσει, πηδώντας από το γλυπτό «Πεντάκυκλος» της πλατείας Ομονοίας. Ο άνδρας είχε σκαρφαλώσει στο γλυπτό δύο ώρες νωρίτερα και τελικά πείστηκε να κατέβει μετά από την παρέμβαση ειδικού διαπραγματευτή τηε Αστυνομίας.
Ο ειδικός διαπραγματευτής της Αστυνομίας ανέβηκε σε γερανό και πλησίασε τον απελπισμένο άνδρα, καταφέρνοντας τελικά να τον μεταπείσει και να κατέβει. Οι λόγοι που τον οδήγησαν σ” αυτή την πράξη παραμένουν άγνωστοι. Αυτή την ώρα ο άνδρας μεταφέρεται σε νοσοκομείο.

Ο άνθρωπος που απειλούσε να αυτοκτονήσει είναι Έλληνας. Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν, μια κωφάλαλη γυναίκα είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει από το ίδιο σημείο: Το γλυπτό «Πεντάκυκλος», του Γιώργου Ζογγολόπουλου που είναι το μόνο τμήμα μιας συνολικής σύνθεσης που θα κοσμούσε την πλατεία της Ομόνοιας που εγκαταστάθηκε τελικά εκεί.







Μαζεύτηκε κόσμος και βιντεοσκοπούσε τις στιγμές -Φωτογραφία: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
Ο άνδρας που απειλούσε να αυτοκτονήσει είχε ανέβει στο 15 μέτρων υδροκινητικό γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου, το γνωστό και ως «Πεντάκυκλο».
Το 2013 είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει γυναίκα
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποιος επιχείρησε να αυτοκτονήσει από το συγκεκριμένο σιδερένιο καλλιτεχνικό έργο στην Ομόνοια.
Στις 11 Μαρτίου 2013 έχει ανέβει μια κωφάλαλη γυναίκα, η οποία απειλούσε να δώσει τέλος στη ζωή της βουτώντας στο κενό.
Η γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, μάλιστα, επιχείρησε να αυτοκτονήσει ξανά πηδώντας στο κενό από το ίδιο σημείο, λίγους μήνες αργότερα, λόγω της διακοπής του προνοιακού της επιδόματος, το οποίο είχε διακοπεί ενόψει της πιστοποίησης της αναπηρίας της εκ νέου από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε απελπιστική κατάσταση.
Τελικά οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί κατάφεραν και τότε να την μεταπείσουν και να κατέβει με ασφάλεια από το γλυπτό
