Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Αισιοδοξία Μέρκελ για το «τελευταίο βήμα» της Ελλάδας στο Eurogroup της Πέμπτης

Αισιόδοξη πως στην επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη, θα γίνει το τελευταίο βήμα στο πρόγραμμα της Ελλάδας, εμφανίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, επισήμανε ακόμα ότι «τότε όλες οι χώρες του ευρώ θα βρίσκονται εκτός προγραμμάτων» αλλά και πως αυτή θα είναι η σωστή στιγμή για «μέτρα θωράκισης της ευρωζώνης».

«Πιστεύω ότι μπορούμε με τις προτάσεις μας να κάνουμε ένα καλό βήμα στην σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης που θα έχουμε μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε η Καγκελάριος, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με στόχο την κατάθεση γερμανογαλλικής πρότασης στην Σύνοδο Κορυφής στο τέλος του μήνα.

Η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ακόμη ότι μια οικονομική και νομισματική ένωση μπορεί να κρατηθεί μόνο αν οι οικονομικές πολιτικές πλησιάσουν μεταξύ τους και ανέφερε ενδεικτικά το παράδειγμα της συνεργασίας Γερμανίας και Γαλλίας προκειμένου να εναρμονιστεί το σύστημα φορολόγησης των επιχειρήσεων, αλλά και την πρόοδο που έχουν σημειώσει τα δύο υπουργεία Οικονομικών στο θέμα της τραπεζικής ένωσης.

Τόνισε ωστόσο ότι για να καταστεί δυνατή η σύγκλιση κάποιες χώρες χρειάζονται επιπλέον βοήθεια και επισήμανε ότι «η σύγκλιση στην Ευρωζώνη δεν είναι ακόμη επαρκής».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By