Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Αιτωλοακαρνανία: Πωλούσε σε μαγαζί 14 κιλά καπνού και 2.000 κροτίδες!

Τα είδη άμεσης κατανάλωσης που διέθετε προς πώληση στο κατάστημα τροφίμων που διατηρεί στην περιοχή του Ευηνοχωρίου στην Αιτωλοακαρνανία δεν απέφεραν τόσα κέρδη στον Έλληνα ιδιοκτήτη του, όσο τα… παράνομα προϊόντα που πωλούσε!

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Μεσολογγίου που έκαναν έρευνα το πρωί της Παρασκευής, κατέσχεσαν 28 συσκευασίες με συνολικά 14 κιλά λαθραίου καπνού, 389 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 41 κουτιά που περιείχαν 2.050 κροτίδες!

Τα λαθραία καπνικά προϊόντα παραδόθηκαν στο Τελωνείο Πατρών για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι, ενώ ο επιχειρηματίας συνελήφθη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Άλλο ένα ασυνόδευτο χαρτοκιβώτιο που ξεφορτώθηκε από το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Μυτιλήνης, κρίθηκε ύποπτο και τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση από τους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου.

Όταν εμφανίστηκαν δυο Έλληνες ηλικίας 57 και 31 χρόνων για να το παραλάβουν, ακινητοποιήθηκαν και διαπιστώθηκε ότι το κουτί περιείχε οκτώ συσκευασίες με αδασμολόγητο καπνό συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών. Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Μυτιλήνης κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By