Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Άκαρπη η συνάντηση των φαρμακοποιών με τον υπουργό Υγείας

Ο υπουργός υγείας δήλωσε άγνοια για την τελική διατύπωση της υπουργικής απόφασης

© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Δεν υπήρξε φως στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, οι αντιπρόσωποι των φαρμακοποιών, κατά την πρώτη μέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων, που μάλιστα, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, φτάνει το 100% σε συμμετοχή.

«Η απεργιακή κινητοποίηση συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση» , δήλωσε εξερχόμενος ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστας Λουράντος, «και αυτό γιατί αυτή η κινητοποίηση αφορά την αυριανή μέρα των φαρμακείων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΦΣ, ο υπουργός υγείας δήλωσε άγνοια για την τελική διατύπωση της υπουργικής απόφασης, με την οποία δεν θα είναι υποχρεωτική η κατοχή πτυχίου για να ανοίξει κάποιος φαρμακείο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, δήλωσε ότι συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» για τη σύνταξη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που θα αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. Επίσης τόνισε πως το υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να βρεθούν ασφαλιστικές δικλίδες, οι οποίες θα αποτρέψουν ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία της φαρμακευτικής αγοράς, στην πρόσβαση των πολιτών στο φάρμακο και στην προστασία της δημόσιας υγείας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By