Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Ακόμη δύο συλλήψεις για την δολοφονία Νεμτσόφ

Ένας εκ ων συλληφθέντων είχε υπηρετήσει για περίπου 10 χρόνια σε μια μονάδα της αστυνομίας στην Τσετσενία

nemtsof

Ακόμη δύο συλλήψεις έκαναν οι αρχές της Ρωσίας  για την δολοφονία του πολιτικού και βασικού επικριτή του προέδρου Πούτιν, Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποιος βρέθηκε νεκρός από τέσσερις σφαίρες στην πλάτη το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου κοντά στο Κρεμλίνο.

Ο Άλμπερτ Μπαραχάγεφ, γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Δημοκρατίας την Ινγκουσετίας, δήλωσε το Ria Novosti ότι δύο ακόμη άνδρες συνελήφθησαν σε σχέση με τον φόνο του 55χρονου πρώην πρωθυπουργού. Χθες η αστυνομία είχε προσαγάγει ακόμη δύο άτομα. 

Ένας από τους δύο υπόπτους είναι ο μικρότερος αδελφός του Άνζορ Γκουμπάσεφ, ο οποίος συνελήφθη χθες Σάββατο μαζί με τον Ζάουρ Νταντάγεφ στην Ινγκουσετία από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB). Τόσο ο Γκουμπάσεφ όσο και ο Νταντάγεφ κατάγονται από την περιοχή του Καυκάσου και κάποια μέλη των οικογενειών τους ζουν στην Ινγκουσετία.

Εξάλλου ο Μπαραχάγεφ πρόσθεσε ότι ο Νταντάγεφ υπηρέτησε για περίπου 10 χρόνια σε μια μονάδα της αστυνομίας στην Τσετσενία.  Ο Γκουμπάσεφ και ο Νταντάγεφ αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου στη Μόσχα για να συλληφθούν επισήμως.

Παράλληλα το ρωσικό πρακτορείο Interfax μετέδωσε, επικαλούμενο ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας της Τσετσενίας, ότι ένας άνδρας που σκοτώθηκε χθες σε μια συμπλοκή με την αστυνομία στο Γκρόζνι καταζητείτο από την αστυνομία σε σχέση με τον φόνο του Νεμτσόφ.

Το πρακτορείο επεσήμανε ότι όταν η αστυνομία έφτασε στο συγκρότημα κτιρίων όπου διέμενε ο άνδρας αυτός έριξε μια χειροβομβίδα εναντίον τους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας μια δεύτερη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By