Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Ακόμη ένα παιδάκι νεκρό ανοιχτά της Λέσβου (φωτό)

Η σορός του προσφυγόπουλου ξεβράστηκε από την θάλασσαprosfyges - lesvos

Ακόμη ένα παιδάκι έχασε την ζωή του ανοιχτά της Λεσβού. Η σορός του παιδιού, ηλικία και το όνομά του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, ξεβράστηκε από τη θάλασσα, ενώ στο Αιγαίο πνέουν επτά μποφόρ.  Οι διασώστες που το εντόπισαν έκαναν τα πάντα για να το επαναφέρουν στη ζωή, σκεπάζοντάς το με σωσίβια, όμως ήταν αργά.

Το σημερινό περιστατικό δεν συνέβη μεσοπέλαγα, αλλά στις ακτές της Μυτιλήνης, που εξακολουθεί να δέχεται το κύριο βάρος των προσφύγων που φτάνουν στο νησί από την Τουρκία στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν την Ευρώπη – μόνο την τελευταία εβδομάδα έφτασαν 56,000 άνθρωποι, ένας αριθμός ρεκόρ, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, που φαίνεται πως δεν αρκούν για να συγκρατήσουν τη δίψα των ανθρώπων αυτών, αντρών, γυναικών και παιδιών, που αναζητούν μια ευκαιρία για να χτίσουν το μέλλον τους.

prosfyges - lesvos1

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Κυριακής, στις ανατολικές ακτές της Λέσβου, ενώ μια λέμβος με 63 πρόσφυγες και μετανάστες είχε ήδη προσεγγίσει στη στεριά. Η ακτή όμως ήταν βραχώδης και οι καιρικές συνθήκες πολύ άσχημες, με αποτέλεσμα η λέμβος να χτυπιέται ανεξέλγκτη στα βράχια. Όσοι δεν μπόρεσαν να συγκρατηθούν βρέθηκαν στη μανιασμένη θάλασσα.

Τελικά κατόρθωσαν να επιβιβαστούν 53 άνθρωποι, επτά ακόμα αγνοούνται. Νεκρές εντοπίστηκαν μια μητέρα με την εξάχρονη κόρη της, με την ακόμα πιο τραγική λεπτομέρεια πως αυτός που εντόπισε τα σώματά τους ήταν ο πατέρας.

prosfyges - lesvos2

(Visited 1 times, 1 visits today)
By