Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Ακόμη μια εκτέλεση θανατοποινίτη από την κυβέρνηση Τραμπ παρά την… αντίθεση της Κιμ Καρντάσιαν


Επί προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ οι εκτελέσεις θανατοποινιτών επιβλήθηκαν ξανά σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Άλλη μια έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής (11.12.2020). Ήταν του Μπράντον Μπέρναρντ, τον οποίο είχε στηρίξει η τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν.

Αν και η προεδρία του τελειώνει σε σχεδόν 1,5 μήνα, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ επέτρεψε να γίνει άλλη μια εκτέλεση θανατοποινίτη.

Ο 40χρονος (σήμερα) Μπράντον Μπέρναρντ είχε καταδικαστεί για φόνο και κρατούνταν σε ομοσπονδιακή φυλακή στην Ιντιάνα. Η Κιμ Καρντάσιαν Γουέστ εξέφρασε την αντίθεσή της στην εκτέλεση της θανατικής ποινής του.

Ο Μπράντον Μπέρναρντ πέθανε με θανατηφόρα ένεση στην ομοσπονδιακή φυλακή στο Τερ Οτ της Ιντιάνα. Είχε συλληφθεί για διπλό φόνο που είχε διαπράξει ως 18χρονος και μέλος μιας συμμορίας και στη συνέχεια καταδικάσθηκε σε θάνατο από ορκωτό δικαστήριο.

Λίγο πριν εκτελεστεί ο 40χρονος άνδρας σε ανάρτησή της στο twitter, η Κιμ Καρντάσιαν έγραψε: «1 ώρα μέχρι να εκτελεσθεί ο Μπράντον Μπέρναρντ. Είναι Ημέρα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων #HumanRightsDay και εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτελούμε κάποιον που ήταν 18 ετών όταν έγινε το έγκλημα, δεν ήταν αυτός που πυροβόλησε και έχει αναμορφώσει τον εαυτό του. Μεγάλη ντροπή».

Και μετά την εκτέλεση, η Κιμ Καρντάσιαν συνέχισε να τουιτάρει, μην κρύβοντας τον εκνευρισμό της.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε αίτημα για την αναβολή της εκτέλεσης του Μπέρναρντ χθες, Πέμπτη, το βράδυ.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει να πραγματοποιηθούν αρκετές ομοσπονδιακές εκτελέσεις καταδικασμένων σε θάνατο πριν αναλάβει τα προεδρικά καθήκοντα ο Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Ο Δημοκρατικός Μπάιντεν απορρίπτει τη θανατική ποινή. Ο Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε την επανάληψη των εκτελέσεων σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Ενώ πολλές αμερικανικές πολιτείες επιβάλλουν τη θανατική ποινή, από το 2003 δεν είχαν πραγματοποιηθεί εκτελέσεις. Έκτοτε τα ομοσπονδιακά δικαστήρια συνέχισαν να επιβάλλουν την ποινή του θανάτου, όμως μέχρι πρόσφατα δεν είχε πραγματοποιηθεί καμιά εκτέλεση.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ξανάρχισε τις εκτελέσεις τον Ιούλιο έπειτα από κενό 17 ετών στο ομοσπονδιακό επίπεδο. Ο Μπέρναρντ ήταν ο ένατος που εκτελέσθηκε φέτος από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, μετέδωσε το NBC News.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By