Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022

Ακόμη περισσότερα χρήματα από την ΟΥΕΦΑ…

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία αποφάσισε να αυξήσει ακόμα περισσότερο την οικονομική αξία της συμμετοχής στις ήδη «χρυσοφόρες» διασυλλογικές διοργανώσεις της, με περίπου 1,6 δισ. ευρώ να μοιράζονται ως χρηματικά έπαθλα στις ομάδες που από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζονται σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ.

811283c58865d75a43a9b4a3c853557a_MΤο κυβερνών σώμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου γνωστοποίησε τα χρήματα που θα μοιράζονται ως έπαθλα για την αγωνιστική τους παρουσία οι ομάδες την επόμενη τριετία (2015-18). Όπως είναι λογικό, η συντριπτικά μεγαλύτερη μερίδα θα δίνεται στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τις ομάδες να λαμβάνουν 1,25 δισ. ευρώ, από 1 δισ. που θα πάρουν αυτή την περίοδο.

Ακόμα μεγαλύτερη αύξηση, όσον αφορά το ποσοστό, θα υπάρχει στο Γιουρόπα Λιγκ, με τους συλλόγους να μοιράζονται 380 εκατ. ευρώ, την ώρα που μέχρι σήμερα λάμβαναν 232 εκατ.

Συνολικά, μαζί με διάφορες άλλες επιπρόσθετες πληρωμές, οι συμμετέχουσες ομάδες θα καρπώνονται κάθε χρόνο 2,24 δισ. ευρώ, ποσά που θα προέρχονται από τα τεράστια εμπορικά και τηλεοπτικά έσοδα που έχει η Συνομοσπονδία.

Ο γενικός γραμματέας της ΟΥΕΦΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο, που ήταν το στέλεχος που έκανε την ενημέρωση, ανέφερε πως τα προαναφερθέντα ποσά μπορεί να αλλάξουν, προς τα επάνω, γιατί ακόμα εκκρεμούν κάποιες εμπορικές συμφωνίες που ενδέχεται να αυξήσουν τα έσοδα με συνέπεια να υπάρχουν περισσότερα χρήματα διαθέσιμα για έπαθλα.

Όπως και να έχει, η έξοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κυρίως στο Τσάμπιονς Λιγκ θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να είναι ο μεγάλος στόχος όλων των ομάδων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By