Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Ακρόπολη: Ανήρτησαν πανό υπέρ των προσφύγων με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα

Ακτιβιστές ανήρτησαν πανό στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό

akropoli pano

Ακτιβιστές ανήρτησαν την Παρασκευή το πρωί στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης πανό υπέρ των προσφύγων με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό. Πρόκειται για την κοινωνική πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία Safe Passage- Stop WARS.

«Απέναντι στη λογική της Ευρώπης φρούριο εμείς προτάσσουμε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. Εδώ και μήνες σύσσωμη η ελληνική κοινωνία πρωτοστατεί σε ένα πρωτόγνωρο κίνημα αλληλεγγύης στα νησιά και τις πόλεις. Η κοινωνική πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία Safe Passage- Stop WARS υπερασπίζεται το δικαίωμα των προσφύγων στη ζωή και την αξιοπρέπεια» τονίζεται σε ανακοίνωση των ακτιβιστών.

«Αγωνιζόμαστε για να υπάρξει ασφαλής δίοδος για όλους τους πρόσφυγες, για όλους τους κατατρεγμένους που βιώνουν τον πόλεμο και έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο. Να νικήσει η ζωή, να νικήσει η αλληλεγγύη ενάντια στις ακροδεξιές φωνές της Ευρώπης, ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό. Η Ευρώπη δεν έχει δικαίωμα να καταπατήσει την συνθήκη της Γενεύης και τις διεθνείς συμβάσεις που προστατεύουν τους πρόσφυγες. Αλληλεγγύη-Ισότητα-Δημοκρατία» προστίθεται στην ανακοίνωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By