Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Aλ. Μητρόπουλος: Έχουν παραγραφεί οι ποινικές ευθύνες των κυβερνήσεων για τα μνημόνια

Θα ήταν αντισυνταγματικό να πάμε σε νέες εκλογές υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής

mitropoulos

«Οι δανειστές επέμειναν χθες να έρχεται εδώ η τρόικα και να ληφθούν κι άλλα μέτρα σύμφωνα με τις δικές μου πληροφορίες» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.

Πρόσθεσε πως στόχος τους είναι να συνεχίσουν τον εκβιασμό σε βάρος της Ελλάδας με όχημα τη ρευστότητα και την ασφυξία, προκειμένου να στείλουν μήνυμα σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική ακόμη και όταν η διαπραγμάτευση γίνεται από αριστερή κυβέρνηση.

Ο κ. Μητρόπουλος άφησε αιχμές κατά των Ανεξάρτητων Ελλήνων που ζήτησαν εξεταστική για τα μνημόνια.

«Έχουν παραγραφεί οι ποινικές ευθύνες των κυβερνήσεων που μας οδήγησαν στα μνημόνια, μόνον φιλολογικές συζητήσεις μπορούν να υπάρξουν στο Κοινοβούλιο» είπε χαρακτηριστικά.

«Μέχρι τώρα η κυβέρνηση άντεξε, αλλά το στοίχημα του Σόιμπλε δεν είναι να μεταλλαχτεί μνημονιακά ο Τσίπρας, αλλά να στείλουν μήνυμα στους Πορτογάλους και σε όλους ότι δεν υπάρχει εναλλακτική» υπογράμμισε ο κ. Μητρόπουλος και εφιστώντας την προσοχή όλων, είπε πως «πρέπει να διαβάζουμε τα συντάγματα και τους νόμους» αναφορικά με τα σενάρια εκλογών.

«Θα πάμε σε μία ασύμμετρη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και ενδεχομένως να μην πετύχουμε αυτά που είχαμε υποσχεθεί στο λαό» είπε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By