Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Αλ. Μωραϊτάκης: Θα ζητήσω την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

Και την επαναφορά δικαιότερου φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας

MORAITAKHSEXO_552_355

Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την επαναφορά δικαιότερου φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό ο υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μωραϊτάκης αναφέρει τα εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία υπήρξε ιστορικά η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, της εντιμότητας, της ειλικρίνειας. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας είναι πρώτη δύναμη.

Αυτά τα δυόμιση χρόνια της διακυβέρνησης πράγματι έγινε σημαντικό έργο. Έγιναν όμως και πολλές αδικίες και αστοχίες.

Πιστεύω ότι ο ΕΝΦΙΑ υπήρξε ένας άδικος και κακά σχεδιασμένος φόρος. Αμέσως μετά τις εκλογές θα ζητήσω από τον Πρωθυπουργό μας να προχωρήσει σε κατάργηση του φόρου αυτού και σε επαναφορά ενός δικαιότερου φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Ο νέος ΦΑΠ θα έχει μείωση στο στόχο εσόδων από τα 2,65 δις στο 1 δις. Η αναπλήρωση του υπολοίπου 1,65 δις. προτείνω να γίνει κατά 50% μέσα από την φυσιολογική αύξηση των εσόδων που θα έχουμε λόγω επιστροφής στην ανάπτυξη και κατά 50% από ισόποση μείωση δαπανών του κράτους, μέσα από κατάργηση περιτών διαδικασιών ή και άχρηστων υπηρεσιών, μεταφορά των υπαλλήλων σε άλλες πιο παραγωγικές δραστηριότητες και από την αναπλήρωση των θέσεων από την φυσιολογική συνταξιοδότηση που θα έχουμε στα επόμενα 1-2 χρόνια.

Δηλώνω με την ευθύνη της υπογραφής μου, ότι εάν το οικονομικό επιτελείο και η Κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί σε αυτό μέσα στην τρέχουσα χρονιά, τότε θα παραιτηθώ από βουλευτής την 31η Δεκεμβρίου 2015″.

By