Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Αλαλούμ με το take away: Παίρνουν πίσω την απαγόρευση τα Σαββατοκύριακα

Το πρωί ανακοινώθηκε ότι τα Σαββατοκύριακα απαγορεύεται το take away σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Αργότερα εξαιρέθηκε η σημερινή ημέρα. Ώσπου ήρθε η πλήρης ανατροπή.

Νέα ανατροπή με το περίφημο take away, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης παίρνει πίσω την απαγόρευσή του σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι (Σάββατο, 6/2/2021) ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την εξής δήλωση:

«H Kυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».

Μόλις λίγο πριν το μεσημέρι, πάλι το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωνε ότι η απαγόρευση του take away θα ισχύσει, όχι όμως σήμερα, αλλά από αύριο Κυριακή, 7/2/2021, καθώς και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Ανάπτυξης ανέφερε:

«Αύριο, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Φεβρουαρίου απαγορεύεται μόνο στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Η πώληση καφέ μέσω της διαδικασίας take away απαγορεύεται και από τις επιχειρήσεις αρτοζαχαροπλαστείων, φούρνων και λοιπών επιχειρήσεων που η πώληση καφέ δεν αποτελεί κύρια δραστηριότητα. Η υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) θα λειτουργεί κανονικά».

Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα της απαγόρευσης του take away δεν περιλαμβανόταν στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον Νίκο Χαρδαλιά, αλλά έγινε γνωστό σήμερα το πρωί από την συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στον ΣΚΑΙ, με τον υπουργό Ανάπτυξης να λέει:

«Έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery, η διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By