Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Αλεξανδρούπολη: Κυκλοφορούσαν χωρίς άδεια και έκαναν εννέα διαρρήξεις

Μέρα- μεσημέρι εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τα μέλη μιας σπείρας «κυνηγών» χαλκού και μετάλλων που χτυπούσαν από τις 25 Ιανουαρίου επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, αλλά και σπίτια, κτήματα και οχήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης!

Οι τέσσερις Έλληνες επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν σε ένα χωριό της Αλεξανδρούπολης και τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας.

Ωστόσο, στο εσωτερικό του οχήματος το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν έξι διαρρηκτικά εργαλεία, χαλκοσωλήνες, ένα ξύλινο ρόπαλο και μία εργαλειοθήκη με πλήθος εργαλεία!

Στην προανάκριση διαπιστώθηκε ότι οι δράστες διέπραξαν τους τελευταίους τρεις μήνες πέντε κλοπές από κτήματα, άλλες δύο κλοπές από ένα μη λειτουργικό εργοστάσιο και μια επιχείρηση, καθώς και δύο κλοπές από ένα σπίτι και ένα όχημα, στα οποία προκάλεσαν και φθορές.

Η λεία τους ήταν πλήθος χαλκοσωλήνων, χάλκινα και μεταλλικά αντικείμενα, καλώδια, διάφορες ποσότητες σύρματος, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες οχημάτων και μηχανημάτων και πλήθος ηλεκτρικά, βενζινοκίνητα και χειροκίνητα εργαλεία.

Οι δράστες, που όλοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοιες κλοπές, συνελήφθησαν και σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους κατασχέθηκαν δύο αλυσοπρίονα, ένας ασύρματος πομποδέκτης και ένα εργαλείο, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένη κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, καθώς και παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By