Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Αλεξιάδης: Εντός ημερών θα ξεκαθαρίσει πλήρως το φορολογικό τοπίο

Τι αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

alexiadis2

Μέσα στις επόμενες μία με δύο εβδομάδες θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το φορολογικό τοπίο ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον Real Fm 97,8.

Ο κ.  Αλεξιάδης τόνισε πως υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με τις αποδείξεις και διευκρίνισε πως υπάρχει νόμος ο οποίος είναι σε ισχύ σύμφωνα με τον οποίο πρέπει οι φορολογούμενοι να κρατούν τις αποδείξεις. Επίσης ανέφερε πως η χώρα είναι σε διαπραγμάτευση και οι διατάξεις καθυστερούν γιατί υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Ωστόσο οι πολίτες θα πρέπει να ζητούν αποδείξεις, να τις κρατούν και όταν έρθει η διάταξη θα ξεκαθαριστεί τι θα κάνουν με τις αποδείξεις Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου για την τρέχουσα χρονιά τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

«Προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών μέσω πλαστικού χρήματος. Θέλουμε το αφορολόγητο να συνδεθεί με αποδείξεις και πλαστικό χρήμα το οποίο ξεκινά το 2016. Το αφορολόγητο ισχύει για συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων και σε αυτή την κατηγορία πρέπει να δοθεί κίνητρο για την χρήση πλαστικού χρήματος. Για εκείνους που δεν ισχύει το αφορολόγητο δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο κίνητρο την συγκεκριμένη στιγμή δεν μας επιτρέπουν τα δημοσιονομικά δεδομένα».

Αναφορικά με τη φορολογία εισοδημάτων από ενοίκια ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως θα αλλάξουν οι κλίμακες και θα γίνουν δικαιότερες, όπως επίσης και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

By