Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αλέξης Τσίπρας: «Μαζί μπορούμε να επουλώσουμε τις πληγές της λιτότητας»

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως είναι πεπεισμένος ότι «μαζί μπορούμε να βρούμε μια αμοιβαία βιώσιμη λύση».

European-Union

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωσε ότι στόχος είναι να επουλωθούν οι πληγές της λιτότητας, να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ένωση και να επιστρέψει η Ευρώπη στο δρόμο της της κοινωνικής συνοχής.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, αναφέρθηκε στην Ουκρανία, λέγοντας πως οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές και πως όλα μπορούν να αλλάξουν, τονίζοντας πως τίποτα δεν εγγυάται την επιτυχία της συμφωνίας με το Κίεβο.

Λίγο αργότερα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, είπε πως η βρετανική οικονομία επηρεάζεται από το αδιέξοδο Ελλάδας – Ευρωζώνης, καθώς και ότι αναμένει την πρώτη του συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Φιλανδός πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Στουμπ, αναφέρθηκε στην χώρα μας, λέγοντας πως «ο χρόνος για την Ελλάδα» και ότι «οι δεσμεύσεις είναι δεσμεύσεις, και πρέπει να τις τηρούμε».

«Κλειδί είναι να βρεθεί η συνέχιση του προγράμματος, αλλά αυτό σημαίνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ανέφερε πως θα ζητήσει από τον πρόεδρο του Eurogroup να ενημερώσει τους αρχηγούς των κρατών-μελών για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup και πως έχει ενδιαφέρον «να ακούσουμε τι έχει ο Αλέξης Τσίπρας να μας πει για αυτό».

Σημειώνεται πως η Σύνοδος πραγματοποιείται σήμερα με δύο ώρες καθυστέρηση . Όπως έγινε γνωστό από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) , εξαιτίας της παράτασης των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία στο Μινσκ.

By