Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Αλιάγας: Το «ναι» δίνει ελπίδα στα παιδιά μας

Συγκινητική ομιλία του γνωστού παρουσιαστή στο Καλλιμάρμαρο

aliagas

Υπέρ του «ναι» τάχθηκε ο γνωστός παρουσιαστής, Νίκος Αλιάγας, ο οποίος μάλιστα παρέστη και μίλησε στην μεγάλη συγκέντρωση υπέρ του «ναι» στο Καλλιμάρμαρο.

Σε μια συγκινητική ομιλία ο γνωστός παρουσιαστής της γαλλικής τηλεόρασης είπε πως η αξιοπρέπεια δεν ζητιανεύεται, αλλά «την αποκτάμε με σθένος, με υπευθυνότητα και αλήθεια», ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ευρώπη δεν είναι μόνο ελληνική λέξη, αλλά «τρόπος σκέψης και συνείδηση».

«Αισθάνεστε Ευρωπαίοι ή όχι;», ρώτησε στη συνέχεια τους διαδηλωτές για να λάβει ως απάντηση ένα ηχηρό «ναι».

Συναισθηματικά φορτισμένος ο Νίκος Αλιάγας είπε ακόμη, μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, πως δεν μιλά εκ του ασφαλούς ως Έλληνας του εξωτερικού, αλλά ως Έλληνας που αγαπά την χώρα των γονιών του.

«Επιστρέφω σε μια πατρίδα πληγωμένη, διχασμένη. Η αγανάκτηση έγινε λύπη και η λύπη έγινε θυμός. Αυτό που βιώνετε, τα συναισθήματα που εκφράζετε, δεν σκιαγραφούνται με τον ίδιο τρόπο στο εξωτερικό. Μας παρουσιάζουν σαν ζητιάνους, μας κατακρίνουν, μας θέλουν στην Ευρώπη, ενώ εμείς στέλνουμε άλλο μήνυμα», είπε και πρόσθεσε: «Είναι δύσκολος αυτός ο ασφυκτικός κλοιός που ζούμε. Πρέπει να έχουμε αίσθηση το τι σκέφτονται και τι πιστεύουν για εμάς σε αυτή την οικογένεια που λέγεται Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον Νίκο Αλιάγα, ένα «ναι» μπορεί να μην αλλάξει τα πράγματα αύριο, αλλά θα δώσει ελπίδα στα παιδιά μας και στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας υπογράμμισε ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, πρέπει να συμφιλιωθούμε, όλοι μαζί.

By