Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Alibaba: Ισχυρά κέρδη στο τρίμηνο – Ράλι 5,1% για τη μετοχή

Τριμηνιαία έσοδα καλύτερα από τα προβλεπόμενα, κατέγραψε η Alibaba, με τη μετοχή της να πραγματοποιεί άλμα.

Ειδικότερα, ο κινεζικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε έσοδα 205,55 δισ. γουάν (30,68 δισ. δολάρια) έναντι εκτίμησης για 203,19 δισ. γουάν.

Σε επίπεδο κερδοφορίας, το καθαρό εισόδημα διαμορφώθηκε στα 22,73 δισ. γουάν έναντι πρόβλεψης για 18,72 δισ. γουάν.

Η Alibaba παρουσίασε στις αμερικανικές μετοχές της κέρδη 11,73 γουάν, ξεπερνώντας κατά πολύ την εκτίμηση των αναλυτών για 10,39 γουάν, αν και σε επίπεδο έτους ήταν κατακόρυφα μειωμένα κατά 29% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Κάτι που δικαιολογείται βέβαια σε μεγάλο βαθμό από τις δυσκολίες με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπος ο ασιατικός γίγαντας, κυρίως τη νέα έξαρση της πανδημίας στην Κίνα που οδήγησε σε αυστηρά lockdown μεγάλων πόλεων όπως η Σαγκάη, επιβαρύνοντας γενικότερα την οικονομία της χώρας.

Ωστόσο, καθώς άρθηκαν σταδιακά τα lockdown στα τέλη Μαΐου και τις αρχές Ιουνίου, η ανάπτυξη της Alibaba άρχισε να επιταχύνεται.

“Μετά από έναν σχετικά υποτονικό Απρίλιο και Μάιο, είδαμε σημάδια ανάκαμψης στις δραστηριότητες μας τον Ιούνιο”, δήλωσε ο CEO της εταιρείας Daniel Zhang.

Σε αυτό το κλίμα ο τίτλος της εταιρείας πραγματοποιεί ράλι της τάξεως του 5,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street και +5,1% στο Χονγκ Κονγκ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By