Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Alibaba: Στα $22,48 η τελική τιμή προσφοράς των μετοχών στο Χονγκ Κονγκ

Πιθανή τελική τιμή διάθεσης των μετοχών της σε θεσμικούς επενδυτές όρισε η Alibaba για την επερχόμενη εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Οι μετοχές του κινεζικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου θα έχουν τιμή που θα ανέρχεται στα 176 δολάρια Χονγκ Κονγκ ή 22,48 αμερικανικά δολάρια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η τιμή αυτή είναι ελαφρώς χαμηλότερα από το discount 3% στην τιμή κλεισίματος στις ΗΠΑ και θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη εισαγωγή μετοχής σε χρηματιστήριο για το 2019.

Ο κινεζικός κολοσσός θα εκδώσει 500 εκατ. νέες κοινές μετοχές συν 75 εκατομμύρια «greenshoe» options – μία επιλογή που δίνει στις ανάδοχες τράπεζες τη δυνατότητα να πουλήσουν περισσότερες μετοχές από το αρχικό ποσό που έχει καθοριστεί.

Από αυτές τις 500 εκατ. μετοχές, τα 50 εκατ. θα διατεθούν σε μεμονωμένους επενδυτές. Προηγουμένως η εταιρεία είχε αναφέρει ότι αυτές οι μεμονωμένες μετοχές θα τιμολογηθούν στο πού στα 24,01 δολ. ΗΠΑ ή 188 δολ. Χονγκ Κονγκ

Στα 176 δολ. Χονγκ Κονγκ, η δεύτερη εγγραφή στη χρηματαγορά του Χονγκ Κονγκ θα συγκεντρώσει ποσό 12,9 δισ. δολ, αν εξασκηθεί το «greenshoe option». Κάτι τέτοιο θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη προσπάθεια άντλησης κεφαλαίων μέχρι στιγμής για φέτος.

Πάντως, η εισαγωγή της Alibaba δεν θα φτάσει σε μέγεθος την αντίστοιχη εισαγωγή της Saudi Aramco στο χρηματιστήριο του Ριάντ που αναμένεται τον Δεκέμβριο..

Μέχρι στιγμής, η ζήτηση φαίνεται ισχυρή, ενώ η Alibaba έκλεισε το βιβλίο προσφορών νωρίτερα του αναμενόμενου.

Η μετοχή της Alibaba θα αρχίσει να διαπραγματεύεται στις 26 Νοεμβρίου στο Χονγκ Κονγκ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By