Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Αλλάζει πλήρως το σκηνικό του καιρού

Η χώρα ενόψει νεφώσεων, βροχών και φθινοπωρινών καταιγίδων

vroxi

Αλλάζει από σήμερα το απόγευμα το σκηνικό του καιρού, καθώς μπαίνει το φθινόπωρο με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, καθώς και στα ορεινά των ηπειρωτικών περιοχών, ενώ αυξάνονται και οι άνεμοι, οι οποίοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ στα πελάγη.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο έντονα σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία και Σποράδες, καθώς και στην Αττική στα δυτικά και στα βόρεια του νομού. Στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρέξει στη διάρκεια της νύχτας. Στην Κορινθία βρέχει από νωρίς από απόγευμα, προκαλώντας αρκετά προβλήματα στους κατοίκους.

Για αύριο Τρίτη (8/9), στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή και καταιγίδες. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένιση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, με ένταση 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα υπάρξουν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και την Ήπειρο, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19μ έως 33 βαθμούς κελσίου.

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι και το απόγευμα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στις πιο βόρειες περιοχές, με πιθανότητα βροχής το μεσημέρι και το απόγευμα.

Στην Αττική, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, με πιθανότητα καταιγίδας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με βροχές ή καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς κελσίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By