Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Αλλάζουν τα δεδομένα στην αναζήτηση προϊόντων στο διαδίκτυο

Το glami.gr, η online μηχανή αναζήτησης που άλλαξε τα δεδομένα στις ηλεκτρονικές αγορές μόδας στην Ελλάδα, παρουσιάζει μία νέα καινοτομία που συνδυάζει την τεχνολογία με τις αισθήσεις.

Η αναζήτηση με φωτογραφία έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα αποκλειστικά από το GLAMI με στόχο να αναβαθμίσει τα αποτελέσματα του search και να μετατρέψει την αναζήτηση προϊόντων σε μία διαδραστική εμπειρία.

Πλέον, κάθε επισκέπτης της σελίδας μπορεί να αποκτήσει το προϊόν μόδας που επιθυμεί αλλά δεν γνώριζε πώς να το αναζητήσει, σε ένα μόνο βήμα. Το μόνο που χρειάζεται, είναι το smartphone ή το tablet του.

Η εύρεση του ιδανικού φορέματος ή των ankle boots που φοράνε οι πιο αναγνωρίσιμες influencers, γίνεται πλέον ένα ευχάριστο «παιχνίδι». Για να τα αποκτήσει ο χρήστης δεν χρειάζεται να γνωρίζει ούτε σε ποιο brand ανήκουν ούτε την ακριβή περιγραφή τους. Αρκεί απλώς να τα φωτογραφίσει ή να χρησιμοποιήσει ένα screenshot με αυτά και να το ανεβάσει στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα του www.GLAMI.gr!

Αμέσως, θα δει να εμφανίζονται μπροστά του αμέτρητα αποτελέσματα είτε με το ίδιο item είτε με κομμάτια που το προσεγγίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο, από τα e-shops του καταλόγου που υπάρχουν στο www.GLAMI.gr – ο πιο εύκολος τρόπος για να ανακαλύψει κανείς τόσες νέες επιλογές μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

«Στο GLAMI πιστεύουμε ότι η αναζήτηση fashion items πρέπει να είναι εύκολη, άμεση αλλά και ευχάριστη. Με τον νέο τρόπο Αναζήτησης βάσει εικόνας, ο κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να βρει άμεσα κάτι παραπλήσιο σε αυτό που είδε να φοράει ένας φίλος του ή σε ένα αξεσουάρ που φόρεσε ο αγαπημένος του blogger ή celebrity.

Πρόκειται για μία καινοτομία που συνδυάζει τις αισθήσεις με την τεχνολογία σε ένα μόνο κλικ» δηλώνει ο Χαρίδημος Σπινθάκης, Business Development Manager του GLAMI στην Ελλάδα.

Η μεγάλη και πλήρως ενημερωμένη βάση δεδομένων του www.GLAMI.gr αποτελεί σημαντικό «εργαλείο» για τις online fashion αγορές, αφού προσφέρει περισσότερα από 800.000 αποτελέσματα μέσα από τα 280 e-shops που υπάρχουν στον κατάλογό του – όλα εκ των οποίων μπορούν να αγοραστούν μέσω του νέου feature Αναζήτησης βάσει εικόνας.

Η λειτουργία του “Visual Search” είναι διαθέσιμη σε smartphones και tablets καθώς και μέσα από το GLAMI app, ενώ μέχρι το τέλος του 2019 το καινοτόμο αυτό feature θα είναι διαθέσιμο και στις υπόλοιπες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται το GLAMI.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By