Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Άλμα στη μετοχή της Roche από κλινικές δοκιμές για νέα φάρμακα

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της φαρμακευτικής εταιρείας Roche Holdins AG, μετά την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων που είχαν οι κλινικές δοκιμές για δύο νέα φάρμακα που αφορούν την αιμορροφιλία και τον καρκίνο.

Το Tecentriq έδειξε ότι καθυστερεί την εξέλιξη της νόσου σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα όταν χορηγείται συνδυαστικά με ένα παλαιότερο φάρμακο της Roche, το Avastin, ενώ το Hermlibra πέτυχε τα ζητούμενα σε μελέτη τελικού σταδίου στη μεγαλύτερη ομάδα ασθενών με αιμορροφιλία τύπου Α, βάζοντας την εταιρεία στο παιχνίδια μιας αγοράς 10 δισ. ευρώ που αφορούν σε αιματολογικές διαταραχές.

Και οι δύο μελέτες λειτουργούν ως οικονομικός δείκτης για το εάν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ογκολογικών φαρμάκων μπορεί να δομήσει το πορτφόλιό του με καλύτερες θεραπείες, έχοντας απέναντί του για πρώτη φορά φθηνότερα αντίγραφα φαρμάκων. «Η εταιρεία μπαίνει σε μία εποχή τριετούς μετάβασης δοκιμάζοντας την προώθηση καινοτόμων θεραπειών», δήλωσε ο Σέβεριν Σβαν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Η Roche πέτυχε το καλύτερο αναμενόμενο αποτέλεσμα» δήλωσε αναλυτής της Jeffrey Holford.

Οι μετοχές της Roche κατέγραψαν άλμα 6,6% στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης, σημειώνοντας ρεκόρ αύξησης από τις 2 Μαρτίου.

Διευκρινίζεται ότι το ετήσιο κόστος της μακροχρόνιας θεραπείας της Roche για την αιμορροφιλία είναι περίπου 450.000 ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By