Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2022

Alpha Bank: Αυξημένες οι προσδοκίες ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει

Η επιτυχής ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ είναι η αρχή μία περιόδου καλών ειδήσεων, τονίζει η τράπεζα.

© FOSPHOTOS  Konstantinos Tsakalidis
© FOSPHOTOS Konstantinos Tsakalidis

Αισιόδοξη εμφανίζεται η Alpha Bank για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ προβλέπει να εμφανίσει το 2013 πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα, καθώς και πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Η τράπεζα στο εβδομαδίαιο οικονομικό δελτίο υπογραμμίζει ότι υπάρχει βελτίωση των  προσδοκιών ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, επικαλούμενη το δείκτη οικονομικού κλίματος που κατέγραψε νέα αξιοσημείωτη άνοδο, για 6ο κατά σειρά μήνα, στις 89,2, από 88,1 μον. τον Μάρτ.΄13 και είναι πλέον σε επίπεδα Οκτωβρίου του 2009.

Η εξέλιξη αυτή, όπως υπογραμμίζει, (που συμπίπτει με τη διαφαινόμενη επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ), σηματοδοτεί την απαρχή μιας περιόδου καλών ειδήσεων και οικονομικών εξελίξεων.

Παράλληλα, τονίζει ότι η ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος, στο βαθμό που θα διατηρηθεί και στους επόμενους μήνες, προοιωνίζεται την έγκαιρη βελτίωση του ρυθμού μεταβολής του ΑΕΠ στα επόμενα 3μηνα του 2013.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By