Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Alpha Bank: Βγήκε στις αγορές για ομόλογο 500 εκατ. ευρώ

Την έκδοση ομολόγου Tier 2 ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η Alpha Bank μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για το Project Galaxy.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα έχει ήδη ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες αλλά και το roadshow για την έκδοση, η οποία θα ενισχύσει περαιτέρω τα κεφάλαια της Τράπεζας αλλά και θα διαφοροποιήσει τη σύνθεσή τους, όπως είναι ο κανόνας σε όλες τις μεγάλες Ευρωπαϊκές τράπεζες, βελτιώνοντας την κεφαλαιακή απόδοση για τους μετόχους της Alpha Bank.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρουν κύκλοι της Alpha Bank, η έκδοση στηρίζεται από ένα πολύ ισχυρό syndicate επενδυτικών τραπεζών (JP Morgan, Goldman Sachs, Citi, Nomura και Barclays ως Joint Lead Managers) δείγμα του ενδιαφέροντος των διεθνών επενδυτών για την Alpha Bank, μετά και την υπογραφή της συμφωνίας με την Davidson Kempner για το Galaxy.

Το Galaxy, ύψους 10.8 δισ. ευρώ, είναι η μεγαλύτερη συναλλαγή NPEs στην Ελλάδα και η 2η μεγαλύτερη στην Ευρώπη βελτιώνοντας δραστικά την ποιότητα του ενεργητικού της τράπεζας.

Ενδεικτική της θετικής υποδοχής της συμφωνίας είναι η υπεραπόδοση της τιμής της μετοχής από την περασμένη Δευτέρα, αλλά και το πρόσφατο report της Axia Ventures με συντηρητική (κατά το report) τιμή στόχο τα 2,4 ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By