Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Alpha Finance: Σύσταση «αγοράς» για ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή

Σε αναβάθμιση της σύστασής της για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από «hold» σε «buy» προχώρησε η Alpha Finance, αναθεωρώντας προς τα πάνω και την τιμή στόχο.

Η τιμή – στόχος για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαμορφώνεται στα 8,60€ και εμπεριέχει απόδοση της τάξης του 39% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα. Μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του 2020, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του κύκλου εργασιών του Ομίλου θα αυξηθεί κατά 3% το 2019 – 2023.

Αντίστοιχα, το EBITDA θα αυξηθεί κατά 11%, κυρίως λόγω του υψηλού περιθωρίου του κλάδου των ΑΠΕ.

Σημαντικό, επίσης, ρόλο στα μελλοντικά μεγέθη θα διαδραματίσει η κατασκευή και παραχώρηση του Αεροδρομίου του Καστελίου καθώς και του έργου του Ελληνικού (Integrated Resort Casino).

Για την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, παρά το ράλι της μετοχής το 2020 (αύξηση 51% ytd), η χρηματιστηριακή συστήνει «Αγορά» και αυξάνει την τιμή – στόχο στα 14,70 € (+ 33%) με δεδομένη την αυξανόμενη μελλοντική κερδοφορία ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης εγκατεστημένης ισχύος.

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ προσφέρει δυναμική αύξηση κερδών, ενώ οι προοπτικές ΑΠΕ στην Ελλάδα είναι ευνοϊκές, με σημαντικό περιθώριο για πρόσθετες επενδύσεις.

Επιπρόσθετα, η Εταιρεία προσφέρει σημαντικά μερίσματα προς τους μετόχους (απόδοση 4-5% για το 2021-22).

Η Alpha Finance, προβλέπει ότι το EBITDA της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα ξεπεράσει τα 320 εκατ. ευρώ το 2023, από 229 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ αναμένει ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης στα καθαρά έσοδα θα αυξηθεί κατά 23% κατά την ίδια περίοδο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By