Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Αμαλιάδα: Ζευγάρι ξάφριζε ηλικιωμένους ενώ ο ένας αναζητούνταν με ένταλμα

Ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Ηλείας για διακεκριμένες κλοπές εκκρεμούσε σε βάρος ενός Έλληνα που εντοπίστηκε τυχαία στην Αμαλιάδα, αλλά διαπιστώθηκε ότι συνέχιζε τις κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων και τις διαρρήξεις με συνεργό την… σύζυγό του!

Το ζευγάρι συνέλαβαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ήλιδας, όταν σταμάτησαν για έλεγχο το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν και διαπίστωσαν ότι ο άνδρας ήταν αναζητούμενος. Στην προανάκριση που ακολούθησε, αποκαλύφθηκε ότι το αντρόγυνο ήταν μέλη οργανωμένης σπείρας στην οποία συμμετείχαν ακόμη τρεις συνεργοί τους που τα στοιχεία τους έχουν ταυτοποιηθεί.

Στις 25 Νοεμβρίου, οι δράστες είχαν προσποιηθεί τους υπάλληλους της Δ.Ε.Η. και είχαν πείσει έναν ηλικιωμένο να τους βάλει στο σπίτι του στο χωριό στη Δάφνη Αμαλιάδας από το οποίο είχαν αρπάξει 2.800 ευρώ χωρίς να τους αντιληφθεί. Την ίδια ημέρα, παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο το παράθυρο ενός σπιτιού στην κοινότητα Τσίπιανα Ηλείας και άρπαξαν 1.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα. Τέλος, την περασμένη Τρίτη παρουσιάστηκαν ως πλανόδιοι έμποροι κουβερτών σε μια ηλικιωμένη, την απασχόλησαν και της έκλεψαν 130 ευρώ.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας που άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος τους και σε βάρος των συνεργών τους που αναζητούνται.

Με ένταλμα συνελήφθη διακινητής ναρκωτικών

Άλλος ένας αναζητούμενος συνελήφθη στα Τρίκαλα από αστυνομικούς της Ασφάλειας, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε διωκτικό έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Τρικάλων διέταξε την κράτησή του ώσπου να απολογηθεί στον ανακριτή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By