Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Amazon: Κάτω από το $1 τρισ. η αξία της για πρώτη φορά από το 2020

Κάτω από το 1 τρισ. δολάρια υποχωρεί η αξία της Amazon για πρώτη φορά μετά από δύο και πλέον χρόνια, αφού η μετοχή της εταιρείας σημείωσε νέα «βουτιά» στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Ειδικότερα ο τίτλος της υποχώρησε κατά 5,5% στη συνεδρίαση της Τρίτης, με την κεφαλαιοποίησή της να πέφτει στα 987 δισ. δολάρια.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά από τις 6 Απριλίου του 2020 που η Amazon έκλεισε εκτός της περιοχής του τρισεκατομμυρίου, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

Ο τίτλος της Amazon κατέγραψε 5η διαδοχική ημέρα απωλειών, με τη συνολική πτώση της σε αυτή την περίοδο να αγγίζει το 20%. Πρόκειται για το χειρότερο 5νθήμερο της Amazon από την κατρακύλα 22% κατά την αντίστοιχη περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2008.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου δέχθηκε πρόσφατα πιέσεις, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου “φρέναρε” ο τζίρος της από το cloud-computing της AWS, ενώ ανακοίνωσε κατώτερο των προσδοκιών guidance για το δ’ τρίμηνο.

Όσον αφορά στις εταιρείες με αξία άνω των 200 δισ. δολαρίων, η Amazon είναι πιο κοντά στο να δει τη μετοχή της να υποχωρεί σε χαμηλό πανδημίας, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data. Μεταξύ των αμερικανικών κολοσσών, μόνο η μετοχή της Meta έχει μέχρι στιγμής κατρακυλήσει κάτω από τα πανδημικά επίπεδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By