Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Αμερικανικές εκλογές: Μπάιντεν και Τραμπ διασταυρώνουν τα ξίφη τους από αντίπαλα κανάλια

Για το επόμενο μεγάλο «ραντεβού» της προεκλογικής εκστρατείας τους ετοιμάζονται ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν, αντί για την ακυρωμένη τηλεμαχία που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Πέμπτης: θα απαντήσουν ζωντανά σε ερωτήσεις ψηφοφόρων, από τηλεοράσεως, αλλά ο καθένας τους σε διαφορετικό κανάλι.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News ανακοίνωσε ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους ψηφοφόρους για μία ώρα στη Φλόριντα, στις 8 το βράδυ, τοπική ώρα (3 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ώρα Ελλάδας). Την ίδια ώρα ο Δημοκρατικός αντίπαλός του θα απαντάει σε ερωτήσεις των ψηφοφόρων στη γενέτειρά του, την Πενσιλβάνια, αλλά στο ανταγωνιστικό δίκτυο ABC News.

Οι δύο αυτές Πολιτείες είναι κρίσιμες για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Το 2016 τις είχε κερδίσει ο Τραμπ.

Η αμερικανική πολιτική παράδοση του «δημαρχείου» είναι μια τηλεοπτική εκπομπή κατά την οποία μια ομάδα ψηφοφόρων, υπό την επίβλεψη ενός συντονιστή, θέτει στον υποψήφιο μια σειρά ερωτήσεων.

Οι δύο τηλεοπτικές εκπομπές θα αντικαταστήσουν την τηλεμαχία που ήταν προγραμματισμένη για αύριο αλλά ακυρώθηκε από την ανεξάρτητη εκλογική επιτροπή, αφού ο Τραμπ προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό. Τα ποσοστά τηλεθέασης αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι οι περισσότερες δημοσκοπήσεις φέρνουν ως νικητή των εκλογών τον Μπάιντεν.

Το τρίτο ντιμπέιτ πάντως αναμένεται ότι θα γίνει κανονικά, στις 22 Οκτωβρίου στο Νάσβιλ του Τενεσί.

Το NBC διευκρίνισε ότι στην αυριανή εκπομπή ο Τραμπ και η συντονίστρια Σαβάνα Γκάθρι θα τηρούν τις αποστάσεις και οι ψηφοφόροι που θα βρεθούν στην αίθουσα για να θέσουν ερωτήσεις στον πρόεδρο θα φορούν μάσκες. Σύμφωνα με το δίκτυο, ο Δρ Άνθονι Φάουτσι, ο κορυφαίος ειδικός της κυβέρνησης για τις μολυσματικές ασθένειες, έκρινε ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν μπορεί πλέον να μεταδώσει την ασθένεια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By