Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αμίλητος ο Κουβέλης στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

Μπήκε και βγήκε σαν τον κλέφτη αποφεύγοντας δημοσιογράφους και κάμερες – Χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας η ορκωμοσία – Μερόπη Τζούφη: Συγκινήθηκα, είχα προσπαθήσει να είμαι η καλή μαθήτρια

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά το μίνι – ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

«Διαβεβαιώνω στην τιμή και υπόληψή μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού», ήταν ο όρκος που έδωσαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης.

Τη συγκίνησή της για την τοποθέτηση της ως υφυπουργός Παιδείας εξέφρασε η Μερόπη Τζούφη προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Συγκινήθηκα αλλά δεν έκλαψα» είπε στους δημοσιογράφους που τη ρώτησαν για την αντίδρασή της όταν έμαθε την υπουργοποίησή της.

«Γύρισα στην παιδική μου ηλικία. Είχα προσπαθήσει να είμαι η καλή μαθήτρια και στη συνέχεια να ανταποκριθώ σε άλλους ρόλους» είπε η κυρία Τζούφη.

Λίγα λεπτά αργότερα οι δημοσιογράφοι ρώτησαν και τον συζυγό της Βαγγέλη Μακάριο ο οποίος σε μια ασυνήθιστη κίνηση απάντησε στα ερωτήματά τους και εμφανίστηκε σίγουρος ότι «έχει όλα τα προσόντα και θα τα τα καταφέρει πολύ καλά».

Σύμφωνα με τον ίδιο «ήταν πάντοτε στόχος αλλά δεν μπορώ να πω ότι το περίμενα».

Όσο για το τι είπε στην κυρία Τζούφη αποκάλυψε ότι «της είπα ότι δικαιώθηκε για όλη την πορεία που έχει ακολουθήσει στην πολιτική και προσωπική της πορεία»

Τελετές παράδοσης – παραλαβής

Αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα ακολουθήσει η τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στον Γιάννη Δραγασάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον 3ο όροφο του Υπουργείου Οικονομίας.

Στο υπουργείο Εσωτερικών, η τελετή παράδοσης – παραλαβής των αρμοδιοτήτων του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής από το Γιάννη Μουζάλα στον Δημήτρη Βίτσα  θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι.

By