Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Άμποτ: «Προσευχόμαστε για την Ελλάδα»

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας γιόρτασε την Ανάσταση με χιλιάδες έλληνες ομογενείς

Abott

«Προσευχόμαστε για την Ελλάδα» υπογράμμισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ μιλώντας σε χιλιάδες ομογενείς το βράδυ της Ανάστασης.

Στην Εκκλησία της Ανάστασης του Κυρίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Ενορίας και Κοινότητας Kogarah του νότιου Σύδνεϋ παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία της Ανάστασης ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ με τη σύζυγό του Μάγκι και τον ομοσπονδιακό βουλευτή της περιφέρειας και πρόεδρο της εν λόγω Κοινότητας Νίκο Βαρβαρή με τη σύζυγό του Ντορέτ.

Με την παραδοσιακή λαμπάδα της Ανάστασης ο κ. Άμποτ ακολούθησε τους εκκλησιαζόμενους στο «δεύτε λάβετε φως» και αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη» κλήθηκε να ευχηθεί στους πάνω από 15.000 πιστούς που είχαν κατακλύσει το προαύλιο της εκκλησίας και τους γύρω χώρους.

Σε σύντομο μήνυμά του ο κ. Άμποτ εξύμνησε την ελληνική παροικία της Αυστραλίας λέγοντας στους παριστάμενους πιστούς «Βλέποντας γύρω μου αυτό το πλήθος σκέφτομαι ότι τόσοι πολλοί σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι από την Ελλάδα κατάληξαν εδώ στην Αυστραλία προς μεγάλο όφελος της χώρας μας, της χώρας αυτής που μοιραζόμαστε όλοι, της χώρας που αγαπάμε, της χώρας που όλοι μας θέλουμε να βελτιώσουμε, έτσι αυτό το Πάσχα προσευχόμαστε για όλους μας, όπως κάνουμε κάθε Πάσχα, προσευχόμαστε για όλους τους χριστιανούς, προσευχόμαστε για όλους τους καλούς ανθρώπους, προσευχόμαστε για την Ελλάδα».

Ο κ. Άμποτ έκλεισε το σύντομο μήνυμα του λέγοντας στα ελληνικά «Χριστός Ανέστη» και το πλήθος ανταποκρίθηκε σύσσωμο «Αληθώς Ανέστη», ενώ σε σύντομη δήλωσή του ο κ. Άμποτ είπε «Είναι υπέροχο που βρέθηκα εδώ. Είμαι ευτυχής που ο Νίκος Βαρβαρής με προσκάλεσε απόψε σε αυτή τη θαυμάσια χριστιανική γιορτή».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By